Pretraga

Otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec: Investicija financirana isključivo donacijama

A- A+

U Čakovcu je otvorena nova školska zgrada srednje škole. Ono što ovaj projekt, vrijedan 2.9 milijuna eura, čini vrlo impresivnim jest činjenica da je u potpunosti financiran donacijama.

Novoizgrađena zgrada Srednje škole Čakovec | foto: Grad Čakove

Jučer je svečano otvorena nova školska zgrada Srednje škole Čakovec, a velik je to i značajan dan za taj grad i Međimursku županiju jer po prvi puta u povijesti, izgradnja nije financirana javnim novcem, priopćio je Grad Čakovec.

Predstavnik osnivača Bratoljub Horvat, siva eminencija ove ustanove, pritom je rekao kako je prva faza projekta teška 2.9 milijuna eura realizirana isključivo donacijama, a i da su nakon dvije godine radova presretni i ponosni onime što je urađeno.

– Ono što nam sada slijedi je gradnja kabineta za fizioterapiju i za izvođenje nastave budućih medicinskih sestara te sportska dvorana, a za to još pribavljamo potrebna sredstva, objasnio je Horvat.

Srednja škola u Čakovcu | foto: Grad Čakovec

Inače, građevina se sastoji od dva funkcionalna sklopa, školske zgrade i sportske dvorane koje su međusobno povezane središnjim zatvorenim ulaznim holom, u kojoj će se smjestiti oko 450 učenika u 16 učionica, sedam praktikum učionica, specijaliziranih kabineta, knjižnice, dijela uprave škole sa zbornicom, višenamjenskog ulaznog prostora te ostalih pratećih servisnih prostorija.

Školska zgrada i sportska dvorana zajedno s postojećom susjednom zgradom Pastoralnog centra, u svakodnevnom životu Čakovca djelovati kao jedinstvena edukativno funkcionalna cjelina. U školi će se odvijati odgojno-obrazovni rad u jednoj smjeni.

Svečano otvaranje nove zgrade Srednje škole Čakovec | foto: Grad Čakovec

U ime Saveza Baptističkih Crkava u Republici Hrvatskoj obratio se predsjednik Ivica Horvat koji je rekao da je obrazovanje najmoćnije oružje koje možemo koristiti za promjenu svijeta te je istaknuo kako vjeruje da će novi školski objekt s novim najmodernijim resursima biti efikasan alat u njihovoj daljnjoj namjeri i radu.

Učenici Srednje škole Čakovec | foto: Grad Čakovec

A ponos nije skrivala ni ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak.

– U temeljima naše nove škole nisu samo beton i željezo. U njima su uspjesi naših učenika. Uspjesi koji prelaze županijske i regionalne okvire jer naši su medicinari najbolji u državi na zadnjim nacionalnim ispitima iz zdravstvene njege. Jednako uspješni su i naši gimnazijalci koji su na ispitima državne mature među najboljima u našoj županiji, rekla je Ramuščak i naglasila da se današnjim danom i otvaranjem nove zgrade, otvara još jedna nova stranica povijesti čakovečke škole.

Copy link
Powered by Social Snap