Pretraga

Dogovorena je 14 milijuna eura vrijedna izgradnja spojne ceste koja osigurava Metkoviću pristup autocesti

A- A+

Dugo očekivani projekt izgradnje prometnice koja će Metković uključiti u mrežu brzih cesta u Hrvatskoj konačno je i služben dogovoren. Gradit će dionica dužine 7,6 kilometara.

autocesta

Autocesta A11 Zagreb-Sisak | foto: Hrvatske autoceste

Potpisan je Ugovor o reguliranju međusobnih odnosa na Projektu izgradnje spojne ceste od županijske ceste ŽC6218 u naselju Vid do državne ceste DC62 u naselju Nova Sela između Vlade RH i Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije. Nositelj projekta je Županijska uprava za ceste Dubrovačko-neretvanske županije, a ukupna duljina zahvata iznosit će 7,6 kilometara.

Projektom vrijednim 14 milijuna eura planirana je izgradnja nove spojne prometnice od Vida u Gradu Metkoviću do državne ceste DC62 u Novim Selima, u Općini Kula Norinska. Izgradnjom nove prometnice formirat će se cestovni koridor koji će skratiti putovanje od Metkovića do čvorišta na autocesti A1 i do rubnog sjeverozapadnog prostora Dubrovačko-neretvanske županije.

Izdvojeni članak

Zaštita povijesnih pročelja u Dubrovniku – zabrana zvučnika i uređaja s pojačalima

Dogovoreno je kako će Županijska uprava za ceste pripremiti svu projektnu dokumentaciju, raspisati natječaj i izabrati izvođača radova. Vlada Republike Hrvatske će pak, kroz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, osigurati financiranje za realizaciju projekta.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, ovom prilikom najavio je dva projekta Hrvatskih cesta koja su u pripremi za dubrovačko područje. Riječ je o rekonstrukciji državne ceste D9 koja prolazi kroz Metković, te ishođenju građevinske dozvole izgradnju novog kružnog toka na križanju državnih cesta DC62 i DC9.

Pogledajte ovdje izvještaj Hrvatski autocesta za 2022. godinu.

Copy link
Powered by Social Snap