Pretraga

Dvije nesreće na radu u razmaku od niti dva sata: Dva radnika teško ozlijeđena

A- A+

Građevinarstvo je jedna od opasnijih djelatnosti – čak i u slučaju kada se poštuju sva pravila, postoji veća mogućnost da će doći do stradavanja radnika. Samo jučer je tako na području PU zagrebačke došlo do dvije nesreće na radu – oba radnika su teško ozlijeđena.

Ilustracija | foto: Unsplash

Jučer, 27. lipnja oko 11.45 sati na području Centra, prilikom obavljanja radova na objektu stambene zgrade te spuštanja crijeva za vodu, 27-godišnji državljanin Kosova je ozlijeđen. Liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Samo nekoliko sati nakon, oko 13.25 sati na području Dugog Sela, na gradilištu stambene zgrade u izgradnji, prilikom podizanja oplate 50-godišnji zaposlenik je ozlijedio nogu. Liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Izdvojeni članak

Crni podaci s hrvatskih gradilišta: Prošle godine umro 21 radnik, struka smatra da će biti još gore

Podsjećamo, samo u 2022. godini je zabilježeno 208 slučajeva teško ozlijeđenih radnika u građevinskom sektoru, a zabrinjavajuće je visok broj preminulih uslijed zadobivenih ozljeda, njih 21. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap