Pretraga

[FOTO] U zagrebačkom kvartu za samo nekoliko sati osvanuo kružni tok: Stanovnici ne vide smisao

A- A+

U zagrebačkom kvartu Borovje, smještenom između avenije Marina Držića, Folnegovićeva naselja i naselja Savica-Šanci, u samo nekoliko sati nastao je kružni tok. Potaknulo je to brojne komentare stanovnika koji nisu u potpunosti sigurni je li kružni tok u skladu s prometnim pravilima.

Kružni tok, Borovje foto: Josipa Vrankulj | baustela.hr

U samo nekoliko sati zagrebački kvart Borovje dobio je kružni tok kakvog stanovnici ovog kvarta nisu očekivali.

Zagrebački kvart Borovje u proteklo vrijeme prolazi velike promjene. U ovom kvartu trenutno se gradi nekoliko novih stambenih zgrada, a stanovnici upravo zbog toga upozoravaju da kvart već sad ‘puca po šavovima‘. Nestaju zelene površine, parkirne površine nisu u skladu s brojem ljudi koji u naselju živi, škola nema kapacitet primiti sve učenike, vrtića nema….

Kružni tok, Borovje foto: Josipa Vrankulj | baustela.hr

Iz organizacije Za bolje sutra – ZA BOROVJE! svakodnevno upozoravaju da je mnogo toga što se u Borovju radi ishitreno, nepravilno te da nema veze s onim što stanovnicima ovog kvarta zapravo treba. Ta priča dobila je svoj epilog izgradnjom kružnog toka u ovom kvartu, točnije na križanju Ulice grada Chicaga i Miševečke ulice, nedaleko od Mosta Mladosti.

Kružni tok, Borovje foto: Josipa Vrankulj | baustela.hr

‘Ovo apsolutno nema smisla’

Grupa Za bolje sutra – ZA BOROVJE! na svojim je društvenim stranicama objavila fotografije novog kružnog toka u kvartu. Komentari stanovnika nisu izostali.

– Ovo je protiv svih prometnih pravila napravljeno, navodi se u jednom komentaru.

– To zbog novih stanovnika, bit će nemoguće izać’ bez toga kad se zgrade popune. Prvi u nizu koraka prilagodbe, mišljenje je jedne od stanovnica Borovja.

– Treba i jednu fontanu u sredinu stavit’, da ne zjapi prazno, komentiraju.

Kružni tok, Borovje foto: Josipa Vrankulj | baustela.hr

Za vrijeme fotografiranja kružnog toka dio vozača svjesno ga je ignorirao te su vozili u suprotnom smjeru kretanja, a time kršeći pravila kretanja unutar kužnog toka. Isto ponašanje primijetila je i jedna od stanarki Borovja.

– Prolazila danas za vrijeme radova, i nakon njih. Najgore je sto većina vozača ne poštuje pravilo vožnje kružnim tokom (da ne bi slučajno morali usporiti), pa prelaze u suprotni smjer. Dodatna opasnost za pješake, ali i vozače, zabrinuto objašnjava.

Gradu Zagrebu poslali smo upit o razlogu izvođenja radova kružnog toka i ukupnoj vrijednosti samih radova, odgovor čekamo.

Smatrate li da je kružni tok na Borovju pravilno izgrađen?

 

Kružni tok, Borovje foto: Josipa Vrankulj | baustela.hr

Nadopuna teksta 12.3. u 16:20h

Odgovor grada na izgradnju neobičnog rotora pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap