Pretraga

Stigao odgovor Grada na neobičan ‘minirotor’ u zagrebačkom Borovju: Radovi još nisu gotovi

A- A+

Nakon što je u zagrebačkom kvartu Borovje ovog tjedna u samo nekoliko sati nastao neobičan kružni tok za kojeg stanovnici ovog kvarta, ali i brojni drugi građani, navode da nema nikakvog smisla, poslali smo Gradu Zagrebu upit o razlogu izgradnje kružnog toka i vrijednosti radova. Dobiveni odgovor prenosimo u cijelosti.

Kružni tok, Borovje foto: Josipa Vrankulj | baustela.hr

Gradu Zagrebu jučer smo poslali upit o razlogu izgradnje kružnog toka u Borovju, izvođaču radova i vrijednosti radova. Evo što su nam odgovorili.

Predmet:  odgovor na upit novinarke Josipe Vrankulj, Bauštela.hr

  • vezano za izgradnju kružnog na raskrižju Miševečke ulice i Ulice grada Chicaga

Poštovana,

povodom Vašeg upita u svezi nove regulacije prometa na raskrižju Miševečke ulice i Ulice grada Chicaga obavještavamo Vas da je ovaj Ured izvršio terenski obilazak raskrižja predmetnih ulica u svrhu utvrđivanja prometne infrastrukture, načina odvijanja motornog i pješačkog prometa te stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Naime, utvrđeno je da se na predmetnom raskrižjem T-tipa odvija umjeren promet motornih vozila i pješaka. Nadalje, Miševečka ulica se pruža kao ravni cestovni pravac i ima prednost prolaska u odnosu na sporednu Ulicu grada Chicaga, zbog čega vozači na glavnom prometnom pravcu razvijaju veće brzine, a vozačima iz sporedne ulice teže se uključiti u glavni prometni tok. U zoni predmetnog raskrižja se nalazi i autobusno stajalište, pješački prijelaz te izgrađeno stepenište prema Mostu mladosti bez uređenog pristupa preko mekog terena.

Izdvojeni članak

[FOTO] U zagrebačkom kvartu za samo nekoliko sati osvanuo kružni tok: Stanovnici ne vide smisao

Slijedom navedenog, ovaj Ured izradio je izvedbeni prometni elaborat u cilju smirivanja prometa i kanaliziranja prometa motornih vozila te povećanja sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu. Izvedbom mini raskrižja s kružnim tokom prometa, tzv. minirotor, na svim privozima se oduzima prednost prolaska, značajno se smiruje promet, smanjuje se broj kolizijskih točaka u raskrižju, a protočnost prometa neće biti narušena. U okviru projekta uređuje se i pristup stepeništu prema Mostu mladosti. Na projekt nove regulacije prometa nadležno Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je propisanu suglasnost.

Predmetne radove izvodi Zagrebački holding d.o.o., podružnica Zagrebačke ceste te su radovi još u tijeku.

S poštovanjem,

PROČELNIK dr. sc. Dinko Bilić

Na pitanje o vrijednosti radova na Borovju iz Grada nisu dali odgovor. Prema svemu navedenom stanovnici Borovja čeka još mnogo radova u njihovom kvartu.

Copy link
Powered by Social Snap