Pretraga

Građevinska inspekcija u Rovinju: Zatvoreno čak 15 gradilišta

A- A+

Državni inspektorat je podijeljen u čak 17 sektora koji pokrivaju razna područja, pa između ostalog postoji i sektor za nadzor građenja. Građevinska inspekcija je nedavno imala akciju u Rovinju, gdje su obavljeni inspekcijski nadzori zakonitosti građenja 89 građevina. Pokrenuto je 36 upravnih postupaka.

Građevinska inspekcija, ilustracija | foto: Unsplash

Sezona je počela i upravo je ovo vrijeme kada razne inspekcije haraju Lijepom našom. Između ostalog, tako je i građevinska inspekcija posjetila Rovinj, gdje su proveli deset dana. Za to vrijeme su obavili nadzore zakonitosti građenja 89 građevina i naišli na dovoljno problema da je čak 15 gradilišta zatvoreno. Do objave teksta, 30. lipnja, pokrenuto je i 26 upravnih postupaka i naređeno je uklanjanje 25 nezakonito izgrađenih građevina.

Izdvojeni članak

Kandidat za splitskog gradonačelnika Đogaš (HDZ) bespravno je izgradio terasu u centru Splita

– Građevinska inspekcija Državnog inspektorata je na izvan građevinskom području Grada Rovinja u razdoblju od 14. lipnja do 24. lipnja 2022. godine obavila inspekcijske nadzore zakonitosti građenja 89 građevina, u kojim postupcima je zatvoreno 15 gradilišta. Do dana 30. lipnja 2022. godine pokrenuto je 36 upravnih postupaka i doneseno 12 rješenja o uklanjanju 25 nezakonito izgrađenih građevina. Za ostale građevine inspekcijski postupci su u tijeku, rekli su nam iz Državnog inspektorata.

Copy link
Powered by Social Snap