Pretraga

Online prevara u Istri: Žena uplatila predujam i prvu stanarinu za lažan oglas na internetu

A- A+

Rovinjska policija zaprimila je prijavu o prijevari čija je žrtva bila 41-godišnjakinja koja je uplatila predujam i prvu ratu za najam stana u iznosu od više tisuća kuna, da bi naknadno shvatila da je oglas bio lažan. Nakon uplate više tisuća kuna, oglas je uklonjen.

Foto: bauštela.hr

Žena je u oglasniku na jednoj društvenoj mreži pronašla oglas i s ciljem dogovaranja najma oglašenog stana, putem aplikacije, stupila u kontakt sa nepoznatom ženskom osobom koja se predstavila kao bivša podstanarka navedenog stana i koja ju je uputila na navodnog vlasnika stana.

S navodnim vlasnikom stana je kroz poruke dogovorila razgledavanje stana dana 17. prosinca, a prethodno je prema uputama navodnog vlasnika u dva navrata, putem međunarodne poštanske uplatnice, uplatila depozit za najam stana i prvu ratu najma. Nakon toga više nije mogla stupiti u kontakt sa tom osobom, a oglas je uklonjen s društvene mreže.

Policija poduzima daljnje mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti i počinitelja kaznenog djela prijevare. Pozvali su i građane na oprez te upozorili da ako uplaćuju novac osobama koje neposredno ne poznaju, da prvo provjere je li tvrtka ili osoba koja se oglašava stvarna osoba ili lažni profil.

Izdvojeni članak

Prevara teška 80 tisuća eura: Muškarac otplaćivao kredit za nekretninu, koja je na kraju prodana drugima

– Proučite dobro sadržaj oglasa i uvjete pod kojima se pruža najam te pokušajte izbjeći bilo kakve sumnjive transakcije obzirom ćete se kroz sumnjive transakcije samo povezati s osobama koje su mogući počinitelji kaznenih djela i uvući ćete se u financijske probleme. Budite oprezni, a u slučaju sumnje u počinjenje kaznenog djela, događaj prijavite policiji na broj 192, piše na stranicama PU istarska.

Copy link
Powered by Social Snap