Pretraga

Grad u Istri kreće u borbu protiv bespravne gradnje: Napravili platformu za prijavu slučajeva

A- A+

Grad Rovinj se udružio s ostalim istarskim općinama i gradovima kako bi pokrenuli web stranicu preko koje se mogu prijavljivati slučajevi bespravne gradnje. Platforma je dostupna svima, a na njoj je do sada evidentirano čak 195 slučajeva.

Rovinj

Rovinj | foto: Pixabay

Iz Grada Rovinja su pozvali građane da im pomognu u rješavanju problema bespravne gradnje, koji se tiče svih. Potiču građane da prijave svaku sumnju na bespravnu gradnje, putem platforme bespravnagradnja.hr, kojoj možete pristupiti ovdje. Platforma je dostupna svima.

– Platforma je dostupna svima, a mogu se pridružiti sve jedinice lokalne samouprave diljem Hrvatske koje prepoznaju ovaj problem u svojim sredinama. Bespravna gradnja i ekocid su nadstranačko pitanje i traže nadstranačko rješenje. Zato moramo udružiti snage kako bi zaštitili interese svakog čovjeka i svakog metra – kako Istre tako i Hrvatske, rekli su iz Grada.

Izdvojeni članak

Bespravna gradnja u Istri je trend u porastu: ‘Ovo je napad na naš teritorij, na naš poluotok’

Podsjećamo, nedavno su istarski župan Boris Miletić i ravnateljica Javne ustanove Natura Histrica Silvia Buttignoni na konferenciji za novinare upozorili o bespravnoj gradnji koja je čest slučaj u Istri. Župan je istaknuo kako je riječ o procesu koji traje više godinu, a rekao je i kako je o ovom problemu više puta razgovarao s premijerom Plenkovićem, kao i resornim ministrima. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap