Pretraga

Gradi se novi neboder u Dubaiju: Trebao bi biti najviša stambena zgrada na svijetu

A- A+

Investitor sa sjedištem u Dubaiju, Binghatti, najavio je svoje partnerstvo s tvrtkom za nakit Jacob & Co u izgradnji ‘Burj Binghatti Jacob & Co Residences’. U pitanju je novi projekt koji teži postizanju rekorda za najvišu stambenu zgradu na svijetu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Burj Binghatti (@burjbinghatti)

Kako bi se nalazio u srcu najeminentnije financijske četvrti Dubaija, Business Baya, neboder se sastoji od preko 100 katova sačinjenih od raskošnih dvosobnih i trosobnih rezidencija. Iako konačna visina Burj Binghatti još nije objavljena, znamo da je njujorški Central Park Tower, građevina koja trenutno nosi titulu,  visok 472,4 m. Trenutačno najviša stambena kula u Dubaiju, Princess Tower, visoka je 393 metara, piše Construction Week.

Burj Binghatti Jacob & Co Residences uvodi novi izraz u nekretninama višeg ranga: hiperneboder. Otvarajući novu eru u uber-luksuznom životu, zgrada ima jedinstveni dizajn koji su potpisali i zajednički dizajnirali u prepoznatljivom stilu brenda za izradu satova i nakita Jacob & Co i vodećeg developera iz Dubaija Binghatti.

Burj Binghatti Jacob & Co Residences uključuje više razina posvećenih sadržajima kao što su infinity bazen s pogledom na cijeli Dubai, luksuzni spa centar i teretana. Ovaj hiperneboder također ima posvećen tim vratara koji nudi à la carte usluge kao što su vrtić, tjelohranitelj, šofer i privatni kuhar.

Izdvojeni članak

Novo priznanje za najviši neboder u Hrvatskoj: Dalmatia Tower uz bok vrhunskim europskim ostvarenjima

Velike ambicije

– Nadahnuli smo se složenim urarskim mehanizmima koji otkucavaju u satovima Jacob & Co i integrirali smo ih u ključne elemente tornja. Tornjevi u obliku dijamanta koji se nalaze na vrhu tornja podsjećaju na stvarnu krunu, ukras jedinstvene finoće inspiriran dizajnom fino brušenih dragulja tvrtke Jacob & Co. Ovo je vrhunac luksuzne priče u ovoj evokativnoj građevini, obilježje potpisa koje dodaje dodatnu veličinu horizontu grada, rekao je Muhammad Binghatti, glavni izvršni direktor i voditelj arhitekture Binghattija.

Inspiriran urarstvom i visokom estetikom nakita, dizajn Burj Binghatti Jacob & Co Residences podsjeća na baguette brušene dragulje po kojima je Jacob & Co poznat. Početne rezidencije sastojat će se od dvije kolekcije: The Sapphire Suite Collection koja se sastoji od dvosobnih stambenih jedinica i The Emerald Suite Collection koja se sastoji od trosobnih jedinica.

Osim što će biti uključeni u cijeli proces dizajna hipertornja, Jacob & Co također će nuditi ekskluzivno odabrane satove i nakit, od kojih je većina ograničena izdanja ili unikatni komadi, koje klijenti mogu kupiti uz svoje rezidencije.

Copy link
Powered by Social Snap