Pretraga

Inovator iz BiH: Od miješalice za beton napravio perilicu za rublje

A- A+

Niko Lovrinović iz Gornjeg Putićeva kod Travnika inovator je čiji je izum prije nekoliko godina izazvao veliki interes javnosti u BiH. Radi se o miješalici za beton koja može služiti i kao perilica rublja.

Niko Lovrinović iz Gornjeg Putićeva kod Travnika neobičan je inovator čiji je izum prije nekoliko godina izazvao veliki interes javnosti u BiH.

Naime, Niko je svoju kuću pretvorio u radionicu u kojoj stvara neobična majstorska djela među kojima se našla višenamjenska miješalica za beton.

Izdvojeni članak

Znate li zašto Britanci imaju dvije pipe?

Obogaćena inovacijama

– Ovu miješalicu za beton obogatio sam inovacijama tako da kada završite miješanje betona, dobro je operete i onda služi za pranje rublja, kazao je Lovrinović te dodao kako je u miješalici moguće prati kapute, radna odijela, ručnike.

– Bijelo rublje ne može prati jer trebam još neke prepravke da može i njega oprati bez oštećenja. Miješalica ima kuku za vuču, svjetlosnu signalizaciju, podešavanje, odnosno niveliranje i mnogo toga drugog što druge nemaju. Rado bih je prodao jer mi treba novaca za daljnji razvoj i unapređenje inovacija, zaključio je Niko za portal Flash.ba.

Copy link
Powered by Social Snap