Pretraga

Konačno novi autobusni terminal u Rijeci, za vikend se otvara gradilište Zapadna Žabica

A- A+

Za vikend kreće izgradnja kompleksa Zapadna Žabica u Rijeci koji će obuhvatiti novi autobusni terminal, najmanje 14 perona, javne garaže s 800 mjesta te 8.000 kvadrata trgovačkih i poslovnih prostora. Projekt je ovo koji Rijeka čeka više od dva desetljeća, te čija je vrijednost približno 70 milijuna eura.

Rijeka autobusni kolodvor

Rijeka autobusni kolodvor | vizualizacija

Realizacijom projekta Zapadna Žabica koja započinje u subotu, 2. prosinca, Rijeka neće dobiti samo moderni autobusni kolodvor i garažu o kojoj se dugo priča, već i svojevrsno otvaranje prema moru, te nove sadržaje na prostoru između zgrade Lučke uprave i Rive Boduli. Također, ističe se, Grad Rijeka će zajedno s kupcem nekretnina na Zapadnoj Žabici izgraditi nastavak Ulice Riva, važne ne samo kao pristup novom kompleksu, nego i kao veza Ulice Riva na nedavno otvorenu cestu D403.

U sklopu navedenih prometnih rješenja odnosno izgradnjom spoja Ulice Riva na cestu D 403 otvorit će se i pristup dijelu kompleksa Metropolis koji se sada nalazi duboko u lučkom području. Nakon preseljenja autobusnog kolodvora na novu lokaciju, slijedi uređenje Trga Žabica i omogućavanje promjene odvijanja prometa u užem dijelu grada.

Izdvojeni članak

Split gradi 8 komunalnih centara: Pod zemljom garaže, a na krovovima sportska igrališta

Gradonačelnik Marko Filipović poručuje kako će investicija u kompleks Žabica, čija se vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura, ne samo angažirati građevinski sektor s pratećim djelatnostima, već i omogućiti nastavak na niz javnih i privatnih investicija ključnih za razvoj grada.

Predstavnik tvrtke investitora Best In Parking, Ibrica Zulfikarpašić, najavio je kako najprije kreću radovi rušenja postojeća dva skladišta.

– Za početak će to biti radovi koji se neće toliko vidjeti s ulice, jer neće biti teške mehanizacije, budući da skidamo pokrov postojeća dva skladišta, a onda idemo dalje – usporedno s rušenjem će ići pilotiranje a onda dalje izgradnja. Shvaćamo važnost projekta za grad Rijeku, svjesni smo da će uzrokovati određene probleme u prometu, ali nadamo se da će svi građani imati razumijevanje, jer kad radovi završen, radit će se, vjerujem, o projektu koji će biti na ponos svih nas, kazao je Zulfikarpašić.

Naglasio je kako za sada imaju ugovor samo s tvrtkom za rušenje objekata, dok je ugovor za izvođača u fazi pregovaranja, ali vjeruju da će i u tom segmentu sklopiti ugovor s renomiranom hrvatskom tvrtkom. Naglasio je kako se time nastavlja angažiranje dokazanih tvrtki, nakon što je arhitektonski biro 3LHD odradio, naglasio je, vrhunski posao.

Rijeka Gateway terminal bit će najsuvremeniji u ovom dijelu Europe, doznajte ovdje sve o investiciji.

Copy link
Powered by Social Snap