Pretraga

Kreću radovi na HNK-u: Vrijedni su više od 5 milijuna eura, evo što se sve obnavlja

A- A+

HNK u Zagrebu potpisivanjem ugovora s izvođačem radova, tvrtkom Kamgrad, započelo je izvođenje građevinskih i završnih radova na obnovi. Radi se o ojačanju nosive konstrukcije na zgradama kompleksa čuvaonica i radionica vrijedne više od 5 milijuna eura.

obnova hnk

Obnova HNK | foto: hnk.hrNa adresi Božidara Adžije 7a u Zagrebu obavljat će se radovi vrijedni 5.308.912,34 eura koji se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije. Kompleks zagrebačkog HNK u Adžijinoj ulici sastoji od depoa, spremišta i radionica. Naime, otkako je oštećen u potresu, poslovi su se odvijali u privremenim radionicama. Prva faza projekta, koja uključuje konstrukcijsku obnovu spremišta i radionica, prema planu bi trebala završiti do kraja lipnja ove godine.

Izdvojeni članak

Što se to događa na HNK? Od danas će tako izgledati gotovo cijeli Zagreb

– S privremenim radionicama koje su do sada imale smanjen kapacitet proizvodnje, kvaliteta rada nije bila upitna što posebice zahvaljujem kolegama zaposlenim u odjelu scenske proizvodnje. Nakon završetka ove faze projekta, odnosno konstrukcijske obnove postojećih zgrada, uslijedit će druga faza, koja uključuje izgradnju nove scene, rekla je intendantica zagrebačkog HNK Iva Hraste Sočo.

Copy link
Powered by Social Snap