Pretraga

Krenulo rušenje: Kako bivša tvornica rublja postaje onkološka bolnica

A- A+

Nekada su na Mandlovoj djelovale uprava i zgrada svojevremeno vrlo uspješne Domaće tvornice rublja (DTR-a). No, kako je tvornica prestajala s radom, u jednom trenutku 2008., tadašnji predsjednik uprave Mladen Trogrlić zemljište je prodao Medikol grupi d.o.o. i to za 80 milijuna kuna. Navodno pod neobičnim uvjetima. Nedavno je najavljeno da će se na istom mjestu za 77 milijuna eura graditi moderna onkološka bolnica s najsuvremenijom opremom, a rušenje starog objekta već je počelo.

rušenje bivše zgrade DTR-a | Foto: Martina Gelenčir

U Mandlovoj godinama uz polikliniku Medikol stoji zapušteno zdanje. Zemljište na kojem se nalazi zgrada u kojoj je nekada radila uprava Domaće tvornice rublja (DTR-a) prodana je 2008. godine  Medikol grupi d.o.o. i to za 11 milijuna eura. Kako je nedavno najavljeno, za 77 milijuna eura, na istom mjestu podignut će se moderna onkološka bolnica sa najsuvremenijom opremom, a rušenje stare zgrade počelo je.

Kako nam je potvrđeno iz Uprave Medikola, na gradilištu u Ulici Dragutina Mandla 7 u Zagrebu provode se radovi uklanjanja kompleksa Domaće tvornice rublja, kako bi se ondje izgradila nova onkološka bolnica. Projekt nove bolnice i Vlada je predstavila kao strateški projekt 15. lipnja 2023. godine. Stari objekt počeo se rušiti, a informacije o početku gradnje nisu poznate.

Izdvojeni članak

Osječka dnevna bolnica treća zgrada iz Hrvatske u konkurenciji za prestižnu arhitektonsku nagradu

Gradnju vrijednu 77 milijuna eura u potpunosti će financirati Medikol. Nova bolnica sadržavat će prostor za nuklearnu medicinu, imat će centralni laboratorij, prostore za radiologiju, dijagnostiku, angiografiju, operacijske sale, prostor za intenzivnu njegu, centar za radioterapiju te mnoge popratne sadržaje.

Podsjetimo, oko prodaje zgrade bolnice sporilo se jer je zemljište nekadašnje zgrade Uprave DTR-a tadašnji predsjednik uprave Mladen Trogrlić navodno prodao neposrednom pogodbom i bez natječaja. Zemljište na kojem su nekada bili smješteni pogon i uprava tvrtke, Trogrlić je Medikolu prodao 2008. godine i to za 11 milijuna eura, točnije za 80 milijuna kuna.

Više o dugoiščekivanom otvaranju novog KBC-a na Sušaku u Rijeci, koji je konačno otvoren početkom ove godine pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap