Pretraga

Majstori pitaju majstore: Kako biste vi zatvorili ovaj prostor s cijevima iznad vrata?

A- A+

Facebook grupa ‘Knauf majstori’ okuplja preko 35 tisuća majstora profesionalaca i amatera koji s vremena na vrijeme jedni od drugih traže savjete ili pomoć, te dijele svoje uspješne knauf radove. U komentarima na jednoj od posljednjih objava povela se rasprava o tome kako zatvoriti prostor gdje su nalaze cijevi iznad vrata, a koji možete vidjeti i na fotografiji. Kako biste vi savjetovali ovog radnika?

Majstori pitaju majstore | Foto: FB grupa ‘Knauf majstori’

Objava je prikupila 60-ak komentara, a mi ćemo izdvojiti one koji su se svrstali u ‘top komentare’.

– Jednostavno tu donju cijev pokušaj gurnuti pored gornje i onda kutiju napraviti. Ako ne ide, mora doći instalater i napraviti kako treba te cijevi. Drugog kvalitetnog rješenja nema, rekao je jedan od korisnika Facebooka.

Drugi korisnik podijelio je svoje iskustvo.

– Tako je jedanput jedan knaufer postavio kutiju od knaufa na način da se vrata nisu mogla otvoriti vise od 30 cm. Kad sam došao na popravak, na prvu sam pomislio da je bila neka cijev ili slično pa se nije dalo drugačije, ali kad se kutija razbila ipak je bilo i više nego dovoljno mjesta da se napravi kutija, samo je trebalo znati. Ovdje koliko se može vidjeti, isto ima dovoljno mjesta da se odradi kutija sa minimalnim spuštanjem, napisao je.

Gips ploča, siporeks, plastični kutnik…

Treći je majstor pitao koliko je mjesta između cijevi i vrata.

– Ako ima 1 cm u desnom kutu može proći gips ploča od 6mm, vjerojatno…ako nema mjesta….može se pokrpati sa siporexom na nulu, plastični kutnik s mrežicom, ljepilo, glet, boja…., savjetovao je.

Jedan je korisnik dao slikoviti primjer u komentaru.

Screenshot komentara | Foto: Screenshot, Knauf majstori (FB grupa)

Prenosimo još jedan savjet.

Screenshot komentara | Foto: Screenshot, Knauf majstori (FB grupa)

Copy link
Powered by Social Snap