Pretraga

Majstori ‘za preporuku’: Uništili kupaonicu nakon što su je renovirali, šteta iznosi oko 50.000 kuna

A- A+

Na području Policijske uprave osječko-baranjske, zabilježena su dva slučajeva kaznenog djela, povezana s majstorima. U Čepinu su dva majstora (51, 30) razbili cijelu kupaonicu nakon što su završili s renovacijom iste, a u Osijeku se muškarac (36) predstavio lažnim imenom i prezimenom, uzeo akontaciju za popravak krova i nestao.

 | Foto: Unsplash

PU osječko-baranjska je izvijestila o čak dva slučajeva kaznenih djela, a u kojima su majstori (ili bolje rečeno ‘majstori’) oštetili svoje klijente. Tako je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, utvrđena osnovana sumnja da su 51-godišnjak i 30-godišnjak počinili kazneno djelo ‘Prijetnja‘ i kazneno djelo ‘Oštećenje tuđe stvari‘.

Tijekom studenoga dvojac je završio renoviranje dvije kupaonice u poslovnom prostoru 50-godišnjakinje, koje su zbog neriješenih međuljudskih odnosa u potpunosti uništili razbivši sve postavljene pločice i inventar. Majstori su prijavljeni i za prijetnje 41-godišnjaku. Vlasnici, 50-godišnjakinji, pričinjena je materijalna šteta od oko 50.000 kuna.

Izdvojeni članak

Prevara u Rijeci: Odbio platiti majstora i oštetio ga za više od 160 tisuća kuna

U drugom slučaju je 36-godišnjak počinio kazneno djelo ‘Prijevara‘. Tijekom rujna 67-godišnjak je uplatio akontaciju za rekonstrukciju krova 36-godišnjaku koji se predstavio lažnim imenom i prezimenom, a koji do današnjeg dana nije dovršio radove niti je novac vratio. Vlasniku, 67-godišnjaku, pričinjena je materijalna šteta od oko 20.000 kuna.

PU osječko-baranjska će podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku za oba slučaja.

Copy link
Powered by Social Snap