Pretraga

Na istoku Hrvatske uzdiže se velika koncertna dvorana od 1,7 milijuna eura

A- A+

Punom parom radi se na dovršetku i opremanju prve koncertne dvorane u povijesti Osijeka u sklopu Kulturnog centra. Riječ je o radovima vrijednim 1,7 milijuna eura čiji se završetak očekuje u drugoj polovici iduće godine. Realizacija projekta provodi se kroz dvije faze, a izvođač radova je tvrtka Zuber.

koncertna dvorana Osijek

koncertna dvorana Osijek | foto: Grad Osijek

U sklopu Kulturnog centra Osijek, koji je dio Poslovnog centra Eurodom, aktualno je veliko unutarnje gradilište koncertne dvorane sa 417 sjedećih mjesta u kojoj bi se manifestacije trebale održati već u drugoj polovici sljedeće godine. Na gradilištu je kao u mravinjaku, a već se naziru vizure prostora koji Osječani dugo čekaju.

Izdvojeni članak

Galerija: KBC Osijek ima novu zgradu ‘hitne’ vrijednu 22,5 milijuna eura, gradila se dvije godine

Dalibor Mihaljević, direktor tvrtke Zuber i voditelj projekta, izvijestio je kako se radovi odvijaju u dvije faze – uređenje gledališta te uređenje pozornice. Kako kaže, trenutno je u tijeku izrada čeličnog nadstroplja iznad pozornice, nakon čega slijedi ugradnja scenske tehnike.

Za osječku koncertnu dvoranu Ministarstvo kulture i medije osiguralo je oko 930.000 eura, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU 770.000 eura. Time je zaokružena financijska konstrukcija projekta bez da Grad Osijek morao posegnuti u svoj proračun.

– Tako da će koncertna dvorana površine oko 1000 četvornih metara s oko 400 sjedećih mjesta građane grada Osijeka koštati 0 euro centa. S tim smo izuzetno zadovoljni, a i ponosni, kaže gradonačelnik, Ivan Radić, te dodaje kako je će Grad Osijek u idućoj godini za kulturu izdvojiti 5,1 milijun eura, između ostaloga i za projekt obnove i rekonstrukcije HNK Osijek i energetsku obnovu Dječjeg kazališta.

koncertna dvorana Osijek

koncertna dvorana Osijek | foto: Grad Osijek

koncertna dvorana Osijek | foto: Grad Osijek

koncertna dvorana Osijek | foto: Grad Osijek

Ravnatelj osječkog Kulturnog centra, Ivan Kristijan Majić, ocjenjuje kako će dvorana biti ogroman iskorak za čitavu ovu regiju.

– Na nacionalnom planu, malo je ovakvih prostora koji su u ovoj mjeri specijalizirani za umjetnost visoke razine. To je ogroman i važan korak koji će povezati niz drugih kulturnih dionika u Osijeku i u regiji.

Pogledajte ovdje kako izgleda veliko gradilište maeričkog diva Jabila u Osijeku.

Copy link
Powered by Social Snap