Pretraga

Na mjestu stare tvornice boja i lakova u Dubrovniku niče luksuzni kompleks

A- A+

Na mjestu stare tvornice boja i lakova ‘Astra Dubravka’ gradit će se novi luksuzni poslovno-stambeni kompleks. Riječ je o odličnoj lokaciji, no ‘trn u oku’ za prolaznike zapuštene su parcele kojih ima previše. Nova gradnja, tako, mogla bi podići kvalitetu naselja. Građevinska dozvola za kompleks bila je ishođena još 2021. godine, a projekt s 33 stambene jedinice i 89 garažnih mjesta investira dubrovačka tvrtka ‘Beta nekretnine’. Kompleks će na jednoj etaži imati i park i bazen.

Astra kompleks

Astra kompleks | foto: Marin Tošić, Tab Architecture d.o.o.

U Dalmaciji se gradi na sve strane. Kako stambena gradnja niče na svakom kutku grada, cijene preostalih zemljišta posebno su na cijeni. Osim za stambena, uvijek se traži kvadrat više i za poslovne prostore.

Izdvojeni članak

U dubrovačkoj četvrti Babin kuk na nekada zelenoj zoni kreće gradnja luksuznih vila

Na mjestu nekadašnje tvornice boja i lakova ‘Astra Dubravka’, niknut će novi luksuzni poslovno-stambeni kompleks, a u pitanju je odlična lokacija u Dubrovniku, koja je doduše muku mučila sa zapuštenom gradnjom zbog koje je dugo bila ‘trn u oku’ za prolaznike. Novogradnja bi tako trebala poboljšati urbanu vizuru grada, prenosi Slobodna Dalmacija.

Astra kompleks

Astra kompleks | foto: Marin Tošić, Tab Architecture d.o.o.

Zgrada će biti podijeljena u poslovni dio, visine dvije, te stambeni dio – sa četiri etaže, a jedna etaža imat će park i bazen. Kompleks će ukupno imati 33 stambene jedinice i 89 garažnih mjesta te prostrani penthouse i terase na samom vrhu zgrade. Građevinsku dozvolu za gradnju 2021. godine izdao je Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornoga uređenja grada.

Investitor je dubrovačka tvrtka ‘Beta nekretnine’, a stanovi u zgradi bit će veličine između 44 i 114 kvadrata. Tvrtka je inače specijalizirana za razvoj, gradnju te upravljanje nekretninama u cijeloj Hrvatskoj, no najviše grade na jugu Hrvatske. Od 2015. godine kupuju, adaptiraju, iznajmljuju i prodaju nekretnine, no razvijaju i vlastite projekte. Poznato je i kako će izvođač radova biti tvrtka ‘Meštar Hendić’.

Astra kompleks

Astra kompleks | foto: Marin Tošić, Tab Architecture d.o.o.

Dubrovnik je poznat po visokim cijenama kvadrata, barem u traženim dijelovima grada, no nigdje nije ‘jeftino’. Što Dubrovčani kažu o cijenama kvadrata, pročitajte i pogledajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap