Pretraga

Najviše građevinskih dozvola izdano za novogradnju zgrada

A- A+

Za srpanj tekuće godine najviše se izdalo građevinskih dozvola za novogradnju zgrada, čak 69,1 posto. Slijedi broj građevinskih dozvola za rekonstrukciju zgrada. Iz toga zaključujemo da se novogradnja i rekonstrukcija ostalih građevina pada u drugi plan.

gradilište

Ilustracija | foto: Unsplash

Državni zavod za statistiku izbacio je podatke za broj izdanih građevinskih dozvola u srpnju ove godine, na području Republike Hrvatske. Osim toga, izbacili su brojke predviđanja vrijednosti tih građevinskih radova za koje su izdane građevinske dozvole.

Izdvojeni članak

Cijene kvadrata novih stanova za 31,5% skuplje nego prije pet godina

Pod zgrade spadaju i kuće, a najviše je dozvola izdano za zgrade s jednim stanom, što jest kuća. Izdana je 253 dozvole za izgradnju kuća u srpnju, dok za kuće s 2 stana 46 dozvola. Za kuće s 3 ili više stanova i stambene zgrade izdana je 91 dozvola. Nestambenih zgrada gradit će se 160, a najviše će biti industrijskih zgrada i skladišta, čak 65.

Grafikoni | DZS

Kuće s jednim stanom imat će u prosjeku 4 ili više sobe, a kuće s dva stana imat će između tri ili četiri sobe. Što se tiče zgrada i kuća s tri ili više stanova, najviše će biti dvosobnih stanova, a to je zato što u ovoj kategoriji prevladavaju stambene zgrade, a to je nekakav prosječan stan od 60-ak kvadrata.

Izdvojeni članak

Divljanje cijena građevinskog materijala: Ministarstvo gospodarstva tvrdi da već postoji rješenje

Vrijednost izdanih građevinskih dozvola predviđa se, za novogradnju novih zgrada, 2.190.679 tisuća kuna. Čak 78,3 posto ukupne predviđene vrijednosti bit će u novogradnji zgrada, a tek 10,6 posto u rekonstrukciji zgrada.

Najviše građevinskih dozvola izdano za novogradnju zgrada
Share via
Copy link
Powered by Social Snap