Pretraga

Nazire se kraj gradnje stadiona na Pampasu, Osječani se pohvalili: ‘Prvi kut je gotov’

A- A+

Osječki nogometni stadion na Pampasu gradi se već četiri godine. Iz uprave NK Osijek već su najavili završetak radova na proljeće ove godine, no točnih datuma o otvaranju još nema. Da su Osječani ponosni i da jedva čekaju uživati na stadionu, pokazuje i to da budno prate svaki dio izgradnje.

‘Prvi kut je gotov’, istaknuli su ponosni Osječani na društvenim mrežama dajući na uvid fotografiju izgrađenog jednog kuta stadiona Pampas. Projekt izgradnje ovog stadiona predstavljen je u travnju 2018., a gradnja je počela u rujnu 2019. godine.

Za izvođača je odabrana osječka tvrtka Eurokamen, s kojom je naknadno prekinuta suradnja. Iz kluba su tada kazali da je bio ugrožen cijeli projekt i dovršetak stadiona zbog dinamike izvođenja radova. Novoizabrani izvođač radova bio je austrijski Strabag.

Izdvojeni članak

[FOTO] Objavljena projekcija travnjaka na novom stadionu: Ovako će izgledati osječki Pampas

Podsjećamo, prvotni rok dovršetka projekta izgradnje nogometnog stadiona u Osijeku bio je 2020. godina. Taj se rok produžio u 2023. godinu i još uvijek nije poznato kada će točno stadion biti i službeno otvoren.

Cijena cjelokupnog projekta iznosi 60 milijuna eura, što je duplo od onoga kako je bilo isplanirano na početku. No, posljedica je to povećanja troškova materijala i radova. Na stadionu je postavljeno 13.005 stolica, što je također više od onoga kako je navedeno u prvotnom planu izgradnje, o čemu možete više pročitati ovdje.

Izdvojeni članak

Još jedno produljenje rokova: Prva utakmica na Pampasu najranije u travnju 2023.?

Vladimir Čohar, član uprave NK Osijek, svojevremeno je rekao kako je sigurno da će novi stadion Pampas biti otvoren utakmicom NK-a Osijek. Potvrdio je i kako bi u siječnju ili veljači građevinski radovi trebali biti potpuno završeni. No, administrativne obveze će se morati rješavati sigurno do ožujka.

Copy link
Powered by Social Snap