Pretraga

Još jedno produljenje rokova: Prva utakmica na Pampasu najranije u travnju 2023.?

A- A+

Već nekoliko godina traje izgradnja novog stadiona u Osijeku, a nakon nekolicine problema, čini se da se napokon bliži i kraj radova. Iako se najavljivalo da će stadion biti gotov do kraja 2022. godine, čini se da se rok ponovno pomiče. Što se tiče otvorenja stadiona, nije izgledno da će se dogoditi prije travnja 2023. godine.

Projekcija travnjaka na trenutnom stanju stadiona Pampas, foto: Facebook

Vladimir Čohar, član uprave NK Osijek, je rekao kako je sigurno da će novi stadion Pampas biti otvoren utakmicom NK-a Osijek. Ono što je problematično jest što još uvijek nije poznat datum otvaranja, a niti dovršetka radova.

– Napredak na izgradnji stadiona u posljednjih pola godine je i više nego vidljiv. Postoji nekoliko različitih tumačenja zaključka – stadion je gotov. Ako se radovi nastave ovom dinamikom, stadion će izvana izgledati kao završen. U siječnju ili veljači građevinski bi trebao biti potpuno završen. No riječ je o kapitalnom objektu koji treba udovoljiti brojnim zakonskim aktima, a te će se obveze rješavati do ožujka, rekao je Čohar za Glas Slavonije.

Podsjećamo, NK Osijek je tražio od Grada da se rok izgradnje stadiona i kampa na Pampasu produlji do 31. prosinca 2022. godine. Cijena cjelokupnog projekta iznosi 60 milijuna eura. Prvotno je, s pomoćnim terenima, trebao koštati oko 30 milijuna eura, ali će zbog poskupljenja radova i materijala koštati duplo više. Radove je prvo izvodila tvrtka Eurokamen, a zatim je sve preuzela austrijska tvrtka Strabag. Više o tome pročitajte ovdje.

Izdvojeni članak

[FOTO] Bliži se kraj radova na stadionu Pampas: Započelo postavljanje stolica

– Još nemamo konačnu odluku kada ćemo i na koji način otvoriti stadion, ali sigurno je da će stadion biti otvoren utakmicom NK-a Osijek. Stalo nam je da to bude događaj koji će se pamtiti i zato ćemo učiniti sve kako bismo izbjegli bilo kakve pogreške ‘u koracima’ prilikom otvaranja stadiona. U ovom trenutku najvažnije je potpuno završiti izgradnju, a kada se to ostvari, lako ćemo donijeti odluku o tome kada i na koji način ćemo ga otvoriti. Zato mi je teško reći kada ćemo odigrati prvu utakmicu na Pampasu, ali siguran sam kako to neće biti prije travnja sljedeće godine, najavio je Čohar.

Copy link
Powered by Social Snap