Pretraga

Bager pogodio plinsku cijev u centru Zagreba: Plamen sukljao na Frankopanskoj, ozlijeđena četiri radnika

A- A+

Sinoć se u centru Zagreba dogodio neviđeni incident – uslijed izvođenja radova na sanaciji plinovoda, bager je pogodio plinsku cijev, pri čemu se zapalio plin, što je dovelo do ogromnog požara. Požar je gasilo 18 vatrogasaca, a ozlijeđena su četiri radnika.

Požar u Zagrebu, foto: Facebook

Sinoć je u Frankopanskoj ulici 1 izbio požar otvorenog tipa. Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 23:17, a na intervenciji je sudjelovalo ukupno 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Grad Zagreb. Rekli su da je prilikom sanacije vodovodne cijevi došlo do puknuća plinske cijevi, pri čemu je došlo do zapaljenja plina, a zbog visokog plamena pregorjele su tramvajske žice pa je na tom dijelu bila isključena struja, piše Index.hr.

Zapovjednik JVP-a, Siniša Jembrih, rekao je kako je otvoreno plamen trajao oko dva sata, a da je intervencija završila u 3:50 ujutro, nakon čega je većina napustila mjesto događaja, dok je jedno vozilo ostalo tamo radi sigurnosti. Rekao je i kako su za vrijeme trajanja intervencije u jednom stanu postavili cijevnu prugu za gašenje kako bi se osigurali da ne bi došlo do proširenja požara zbog isijavanja topline.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Veliki požar blizu Bihaća: Gori tvornica koja se bavi proizvodnjom toplinskih izolacija!

Četiri radnika ozlijeđena, dvoje teško

U požaru su ozlijeđena i četiri radnika koja su odmah bila i medicinski zbrinuta. Dvojica od njih su puštena kući s lakšim ozljedama, dok su dvojica zadržana u KBC-u Sestre milosrdnice s teškim opeklinama. Neslužbeno se doznaje da će jednome od njih biti potrebna transplantacija kože.

– Dvojica su lakše ozlijeđena i pušteni su na kućno liječenje dok su dva vatrogasca zadržana na odjelu opeklina jer imaju teške tjelesne ozljede, ali nisu životno ugroženi. Zasad se primjenjuje konzervativno liječenje, infuzija, antibiotici, oblozi i previjanje rana te nije u planu neko veće kirurško zbrinjavanje, rekao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić.

Na mjestu nesreće se sinoć pojavio i gradonačelnik Tomašević, sa svojim zamjenikom Lukom Korlaetom. Prokomentirao je požar rekavši kako je nedopustivo da se tako nešto događa te da treba istražiti što se točno dogodilo. Najavio je i da će, ako je došlo do greške u proceduri, odgovorni biti sankcionirani.

Zagrebački holding jutros je izvijestio da je zbog radova na vodoopskrbnom sustavu bez vode dio potrošača u Frankopanskoj ulici, a opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternama. Zbog oštećenja plinovoda u Frankopanskoj, na navedenoj lokaciji potrošačima prirodnog plina privremeno je obustavljena opskrba. Također, tramvaji linija 12 i 13 prometuju obilazno Vodnikovom ulicom u oba smjera, dok tramvaji linija 14 i 17 prometuju Jukićevom ulicom, Ilicom i Trgom bana Josipa Jelačića.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap