Pretraga

NEXE grupa otvorila novu betonaru pored Koprivnice: Investicija preko 4 milijuna kuna

A- A+

Na prigodnoj svečanosti u Drnju u srijedu 7. rujna je otvorena nova betonara u pogonu IGME d.o.o., članice NEXE grupe. Riječ je o investiciji vrijednoj preko 4,3 milijuna kuna kojom je postojeći pogon tvrtke dodatno unaprijeđen i prilagođen novim tehnologijama.

Otvorenje NEXE betonjare | Koprivničko-križevačka županija

Svečanosti je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, ispred Grada Koprivnice gradonačelnik Mišel Jakšić te ispred Općine Drnje načelnik Petar Dombaj. Brojne goste i uzvanike te poslovne partnere uvodno je pozdravio predsjednik Uprave NEXE grupe Ivan Ergović koji je podsjetio kako IGMA u sastavu NEXE grupe djeluje od 2006. godine, a tijekom tih godina u tvrtku je uloženo preko 86 milijuna kuna. Zahvalio je Županiji, Gradu i Općini na partnerstvu te naglasio kako će se ulaganja i dalje nastaviti.

Otvorenje NEXE betonjare | Koprivničko-križevačka županija

O moderniziranom proizvodnom procesu te koristima koje donosi nove tehnologije govorio je direktor IGME Karlo Šisl naglasivši kako će nova betonara omogućiti nove uspjehe na tržištu te osigurati budućnost za radnike i proizvodnju. Nakon pozdravnih govora, prezentiran je novi i postojeći proizvodni program IGME, a potom su zamjenik Ljubić, gradonačelnik Jakšić i predsjednik Uprave Ergović zajednički pustili u pogon novu betonaru.

Izdvojeni članak

Milijun eura za fotonaponske elektrane: ‘Koprivnica je jedan od lidera u energetskoj učinkovitosti’

Dodajmo na kraju kako je zahvat izgradnje obuhvatio prostor proizvodnje betona s miješalicom, linijski spremnik agregata s mogućnošću doziranja šest različitih frakcija ukupnog kapaciteta 120 metara kubnih i tri silosa cementa od kojih svaki ima kapacitet 80 metara kubnih. Završene su i prateće građevine uz betonaru, spremište aditiva, upravljački kontejner i separator otpadnog betona.

Copy link
Powered by Social Snap