Pretraga

Milijun eura za fotonaponske elektrane: ‘Koprivnica je jedan od lidera u energetskoj učinkovitosti’

A- A+

Potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt u sklopu kojeg će se postaviti fotonaponske elektrane na krovove dviju osnovnih škola u Osijeku i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Ukupna vrijednost projekta je milijun eura.

sunčana elektranasolarni paneli | foto: Pixabay

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Regionalna energetska agencija Sjever sklopili su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘One Sun Connecting North and South’ koji se financira iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine u okviru provedbe programa ‘Energija i klimatske promjene’. Nositelj projekta je Regionalna energetska agencija Sjever, a Grad Koprivnica sudjeluje kao Projektni partner.

– Koprivnica je jedan od lidera u energetskoj učinkovitosti i iskoracima u održivom razvoju desetljećima. S ovime, s jedne strane pokazujemo koliko štitimo okoliš, a s druge strane s proaktivnim politikama, zahvaljujući kvalitetnim timovima koje imamo unutar Gradske uprave, doprinosimo tome da dižemo energetsku učinkovitost i neovisnost na još veću razinu, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić nakon potpisanog sporazuma.

Izdvojeni članak

Križevci planiraju biti energetski neovisan grad do 2030. godine: Milijun kuna za solarne panele

Predmet projekta je izvedba fotonaponskih elektrana na krovovima škola Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’, Osnovne škole ‘Braća Radić’ i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Ukupna vrijednost Projekta je milijun eura, od čega će ukupni troškovi za Grad Koprivnicu iznositi oko 125 tisuća eura, dok je iznos bespovratnih sredstava oko 105 tisuća eura. Razdoblje provedbe je od 1. lipnja 2022. godine do 30. travnja 2024. godine.

Copy link
Powered by Social Snap