Pretraga

Planira se početak izgradnje posljednje dionice autoputa Zagreb-Sisak, koštat će oko 280 mil. kuna

A- A+

Planira se početak izgradnje posljednje dionice autoputa Zagreb – Sisak koja je dugačka 11 kilometara,a a proteže se od Lekenika do Siska. Novi ponuditelji ponudili su izgradnju ove dionice za 281,33 milijuna kuna. Izvršitelji radova bit će tvrtka Colas i tvrtka Geotehnika.

Autocesta A11 Zagreb-Sisak | foto: Hrvatske autoceste

Krajem ovog mjeseca trebala bi započeti gradnja posljednje dionice autoceste Zagreb – Sisak od Lekenika do Siska u dužini od 11 kilometara, prenosi Poslovni Dnevnik. Tvrtke Colas (Varaždin) i Geotehnika (Brač) ponudili su za izgradnju ove dionice 281,33 milijuna kuna, na što se žalila tvrtka Strabag. Državna komisija vratila je predmet u postupak novog pregleda ponuda, no nakon nove evaluacija, posao su ponovno dobile tvrtke Colas i Geotehnika, a na tu odluku nije stigla nikakva žalba.

Kako nove žalbe nije bilo, ugovor bi prema neslužbenim informacijama trebao biti potpisan sljedećeg tjedna, a tjedan dana kasnije izvođači bi bili uvedeni u posao, odnosno službeno bi počeli radovi.

Izdvojeni članak

Izgradnja autoceste Sarajevo – Beograd naišla na prepreku u Brčkom

Rok za završetak radova je 24 mjeseca pa bi kompletna autocesta trebala biti završena 2024. godine, a to je punih 18 godina nakon otvaranja radova na prvoj dionici ove autoceste. Dosad je od planiranih 47,5 kilometara sagrađeno njih 36.

HAC planira i projektiranje i gradnju čvora Petrinja preko kojeg bi se autocesta spojila na državnu cestu te građanima Petrinje i okolice omogućio spoj na autocestu. Autocesta bi trebala završiti na ulasku u grad Sisak, a gradnja spoja autoceste s gradom u dužini od 3,2 kilometra u nadležnosti je Hrvatskih cesta i radovi su u tijeku.

Izdvojeni članak

Ukidaju se naplatne kućice na autocestama u Hrvatskoj? Rješenje će koštati 500 milijuna kuna

Planirane su četiri faze. Gradi se prometnica s četiri prometna traka dužine oko 500 metara, kružni tok “Staro Pračno”, most preko rijeke Odre s četiri prometna traka dužine oko 90 metara te obavlja uklapanje na Zagrebačku ulicu u dužini od 140 metara. Vrijednost radova je 65 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za završetak je lipanj 2023. godine. U tijeku je izrada glavnih projekata i parcelacijskih elaborata za gradnju sjevernog kolnika spojne ceste čvor Sisak-Sisak u dužini od 2,65 kilometara. Natječaj za izvođača ovih radova planira se u prvom kvartalu ove godine, a procijenjena vrijednost radova je 82,1 milijun kuna.

Copy link
Powered by Social Snap