Pretraga

Počela gradnja na turističkom kompleksu u Orahovici vrijednom gotovo 60 milijuna kuna

A- A+

U maloj gradskoj Vijećnici održan je prvi radni sastanak. Građenjem na četiri lokacije u neposrednoj blizini Kupališta Jezero bit će napravljeno odmaralište za djecu, 14 studio apartmana, sanitarije, vanjska igrališta na plaži kupališta te Edukativni centar Orahovica „Škola u prirodi“.

Orahovačko jezero | Foto: Turistička zajednica Orahovica

I službeno je započelo građenje na turističkom kompleksu „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“, napisali su iz Grada Orahovice, budući da je izvođač radova uveden u posao što je prvi korak nakon prijave građenja nadležnim inspekcijama. U maloj gradskoj Vijećnici održan je prvi radni sastanak kojem su uz predstavnike Investitora – Grada Orahovice gradonačelnika Saše Ristera, nazočili i predstavnici Presoflex gradnje d.o.o. iz Požege koji je izvođač radova na sva 4 gradilišta Igor Dujić i Nikola Čuljak, predstavnici Helion group d.o.o. iz Osijeka koji ima ugovorenu uslugu obavljanja stručnog nadzora građenja Dejan Mikulić te predstavnici VIDR-e agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, koja će kao stručna i tehnička pomoć u provođenju projekta, pratiti realizaciju građenja prema sklopljenim ugovorima na čelu s ravnateljicom Eminom Kovač.

– Građenjem na četiri lokacije u neposrednoj blizini Kupališta Jezero: Centralne građevine – Odmaralište za djecu, Bungalova I – šest Studio apartmana, Bungalova III – osam Studio apartmana i sanitarija i vanjskih igrališta na plaži kupališta bit će uspostavljen Edukativni centar Orahovica „Škola u prirodi“ kao najzahtjevnija aktivnost iz projekta naziva Uređenje Turističkog centra „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“, napisali su iz Grada.

Iznimno važan projekt za Orahovicu

Ukupna vrijednost radova, a prema sklopljenim ugovorima između Presoflex gradnje d.o.o. i Grada Orahovice kao Investitora građenja, iznosi 58.982.352,51 kunu, dok je ugovorena vrijednost usluge obavljanja stručnog nadzora s Helion group d.o.o., 524.235,00 kuna. I radove i stručni nadzor sufinancira Europska unija s udjelom od 84,13% iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, a temeljem sklopljenog ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Uređenje Turističko-rekreacijskog centra „Jezero-Hercegovac-Ružica grad“ ukupne vrijednosti 81.377.647,92 HRK. Osim Grada Orahovice koji je korisnik projekta, u provođenju edukativnih i promotivnih aktivnosti sudjeluju partneri Javna uprava za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, TZ Virovitičko-podravske županije i TZ grada Orahovice.

Gradonačelnik Orahovica Saša Rister nakon prvih točaka sastanka naglasio je kako je ovo iznimno važan dan za budući razvoj grada.

–S današnjim danom i službeno kreću radovi na našem najvećem projektu i presretan sam da je ovaj trenutak konačno stigao. Danas smo obavili radni sastanak s izvođačem radova, Nadzorom te partnerima predstavnicima Razvojne agencije VIDR-a, predstoji još pregled dokumentacije, a također smo i zajedno obišli lokaciju našeg Jezera gdje će radovi biti obavljani. Nakon dogovora s izvođačem i Nadzorom, kroz vrlo kratko vrijeme očekujemo da radovi i počnu na zadovoljstvo nas kao investitora, a vjerujem i svih građana Orahovice, rekao je gradonačelnik Rister.

Sastanak je održan u gradskoj vijećnici | Foto: Grad Orahovica

Copy link
Powered by Social Snap