Pretraga

Preko Jadranskog mosta tramvajem ipak tek u 2024. godini dok se ne izgradi sjeverna premosnica

A- A+

Tramvajski promet na Jadranskom mostu će biti obustavljen još barem godinu dana, ako je vjerovati izjavama zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i inženjera građevine splitske građevinske tvrtke Spegra Ante Borovine. Tijekom zimskih mjeseci na mostu se radilo i u tri smjene po 20 sati.

ZET

ZET | foto: ZET

Naime, Borovina je za Hinu izjavio da tramvajski promet na ovoj dionici neće biti u funkciji približno godinu dana od početka radova na gornjem ustroju mosta, odnosno od izgradnje sjeverne premosnice.

– Ti radovi tek trebaju početi i njihov se početak očekuje početkom ili sredinom lipnja. Međutim, ovisi o Gradu Zagrebu, sami sebi trebaju izdati građevinsku dozvolu za novu prometnu regulaciju, rekao je Borovina.

Ojačana konstrukcija

Istovremeno Tomaševiće je potvrdio vremenski okvir trajanja radova od oko 12 mjeseci, kao i da radovi na centralnom dijelu mosta tek trebaju započeti obzirom da se do sada radilo na prijelaznim napravama u potezu do mosta.

Izdvojeni članak

Ima li Zagreb dovoljno savskih mostova? Pogledajte gdje je predviđena izgradnja 11 novih

U popravljanje Jadranskog mosta, istaknuo je Tomašević, Iz Fonda solidarnosti, planira se povući oko dva milijuna eura obzirom na oštećenja u potresu, a radovi neće obuhvatiti tek povratak mosta u prvobitno stanje već i ojačavanje čitave strukture kako bi u buduće bila otporna na potrese.

Završetak radova bio najavljen za lipanj

Treba spomenuti kako ove izjave odstupaju od rečenog iz Ured zagrebačkog gradonačelnika u rujnu 2022. godine. Kada je javnosti poslana poruka da će sanacija Jadranskog mosta, kao projekta koji u realizaciji koristi sredstava europskog Fonda solidarnosti, biti završena do kraja lipnja 2023. godine.

Tada je istaknuto i kako sanacija južnog prilaznog vijadukta mosta nije mogla započeti ranije jer zbog radovi na mostu kod Buzina i na Mostu slobode. Podsjetimo, u siječnju su radovi zbog lošeg vremena također bili privremeno stopirani , ali kada su uvjeti to dopuštali, radnici su bili angažirani i kroz tri smjene pa se radilo i po 20 sati dnevno.

Copy link
Powered by Social Snap