Pretraga

Projekt s dna ladice: Nakon deset godina čekanja u javno savjetovanje pušten projekt u Heinzelovoj

A- A+

Prije deset godina napravljeno je rješenje nebodera od 35 katova koji bi se trebao graditi u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. Projekt je sada pušten u javno savjetovanje.

neboder

Neboder, ilustracija | foto: Unsplash

U javno savjetovanje puštena je odluka o realizaciji nebodera od 35 katova u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici.

Hoće li se realizirati izgradnja nebodera maksimalne dopuštene visine 140 metara u Heinzelovoj ulici u Zagrebu znat će se nakon javnog savjetovanja. Prema rješenju koje je nastalo prije deset godina Grad Zagreb izgradio bi na navedenoj lokaciji neboder od 35 katova.

Projekt se temelji na trenutno važećem Generalnom urbanističkom planu Zagreba i Urbanističkom planu uređenja Heinzelova-Vukovarska iz 2006. godine, navodi tportal. Na natječaju provedenom 2010. godine, a kojeg je provela tvrtka Stimar d.o.o., pobijedio je Pilot projekt arhitekata Mateja Bendera i Dragana Crnogorca. Arhitekti su tada osmislili dva nebodera bruto površine 110.860 kvadratnih metara.

Izdvojeni članak

Ništa od završetka prolaza kroz blok Varšavska?

Zemljište u vlasništvu Grada

Trenutni vlasnik terena, nakon mnogih izmjena, je Elona projekt d.o.o., iz kojeg za tportal nisu imali odgovore, već samo informaciju da će se javiti nakon što se kontaktiraju investitori. Arhitekti, čiji je rad pobijedio na natječaju, navode da ih nitko nakon toga nije dodatno kontaktirao te da ne znaju u kojoj je projekt trenutno fazi.

Zemljište na kojem se projekt trebao realizirati dijelom je i u vlasništvu Grada, kojem pripada 631 kvadratni metar. Isto zemljište bilo je i predmet interesa DORH-a, kada je Grad mijenjao parcele s Croatia Busom, koji se nekad nalazio na toj lokaciji, navodi tportal.

zemljište

Zemljište u Heinzelovoj | foto: Screenshot Google Maps

Copy link
Powered by Social Snap