Pretraga

Radovi na novim bazenima u Rovinju privode se kraju: Investicija je vrijedna 60 milijuna kuna

A- A+

Rovinj dobiva novi kompleks zatvorenih bazena prvi put u povijesti. U kompleksu će biti dva bazena: jedan sportski i jedan terapijski. Investicija je vrijedna 60 milijuna kuna, a radovi se polako privode kraju.

Novi bazenski kompleks, Rovinj | Grad Rovinj

Gradonačelnik Marko Paliaga u ponedjeljak je u pratnji direktora gradskog poduzeća Valbruna Sport Branka Rajka posjetio gradilište bazenskog kompleksa gdje se radovi sve više bliže kraju. Cilj je osiguravanje adekvatnog prostora za trening u zimskim mjesecima rovinjskim plivačima i vaterpolistima, kao i omogućavanja zdravstvene usluge po najvišim i najsigurnijim standardima. Grad Rovinj-Rovigno je krajem 2020. godine započeo radove izgradnje gradskog bazena u sklopu Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju ‘Martin Horvat’.

Novi bazenski kompleks, Rovinj | Grad Rovinj

Na mjestu bivše zgrade fizioterapije gradi se sportski bazen veličine 33,33 x 25 metara, terapijski bazen veličine 12,60 x 6,00 metara, te dvorana za vježbanje i elektroterapiju. Unatoč rastu cijena u građevinskom sektoru izgradnja se uspješno privodi kraju. Staklene stijenke na vanjskom djelu bazena već su postavljene i u naredna dva tjedna s objekta će se skidati skele nakon postavljanja brisoleja radi zaštite od sunca. Početkom kolovoza započinje montaža dna sportskog bazena na kojem je već dovršeno postavljanje inoks podloge. Na terapijskom su bazenu u tijeku radovi na postavljanju hidroizolacije. Gotovo je i postavljanje bazenske tehnike te su montirani sustavi prema strojarnici.

Izdvojeni članak

Građevinska inspekcija u Rovinju: Zatvoreno čak 15 gradilišta

– Ovo je zasigurno najveća investicija u sportsku infrastrukturu u našem gradu koju građani čekaju od sedamdesetih godina s obzirom na to da je Rovinju nedostajao sportski bazen zatvorenog tipa. Rokovi dovršetka su se dakako pomakli zbog povećanja cijena i nedostatka materijala na tržištu, no bez obzira na sve izazove investicija je napredovala. Prioritet je dovršiti do rujna terapijski dio kako bi se omogućilo odvijanje terapija unutar bolnice te zatim i što skorije otvaranje i sportskog djela. Lokacija koju smo odabrali na početku mog mandata pokazala se kao pravilan izbor jer je omogućila da našim sportašima osiguramo adekvatan prostor za treninge te istovremeno i daljnji razvoj investicija u Specijalnu bolnicu u koji su se uključili i svi istarski gradovi i općine te Istarska županija, rekao je gradonačelnik.

Marko Paliaga (desno) i Branko Rajko (lijevo) | Grad Rovinj

Riječ je o investiciji od oko 60 milijuna kuna, a zgrada bruto površine od 3.637,55 metara kvadratnih koncipirana je kao objekt u tri etaže: podrumska servisna etaža, prizemlje i kat. Pravilnog je pravokutnog tlocrtnog oblika dimenzija približno 78,58 x 36,77 metara.

Copy link
Powered by Social Snap