Pretraga

U Samoboru počela izgradnja Regionalnog centra izvrsnosti u sklopu projekta vrijednog više od 110 milijuna kuna

A- A+

Počeli su radovi izgradnje regionalnog centra izvrsnosti u Samoboru, koji se gradi u sklopu EU projekta Regionalnog centra kompetentnosti. Centar će se baviti senzorikom, automatikom i obnovljivim izvorima energije.

Regionalni centar kompetentnosti, gradilište | Grad Samobor

U četvrtak su službeno otvoreni radovi izgradnje Centra izvrsnosti u Samoboru. Jedan je to od ukupno tri objekta u sklopu više od 113 milijuna kuna vrijednog EU projekta Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0. Novi centar bit će površine od 700 kvadrata.

Otvorenje radova na Regionalnom centru kompetentnosti | Grad Samobor

U ime Zagrebačke županije otvorenju radova prisustvovao je župan Stjepan Kožić, ispred Grada Samobora gradonačelnica Petra Škrobot, ravnatelj SSŠ Samobor Davor Škiljan i predsjednica županijske skupštine Martina Glasnović. Regionalni centar kompetentnosti bit će organiziran kao jedinstveni centar koji se uspostavlja na tri lokacije i to kao tri centra izvrsnosti u sektoru strojarstva.

Izdvojeni članak

Obnavlja se Vila Allnoch u Samoboru: Povučeno skoro 8 milijuna kuna iz Fonda solidarnosti

Tako će Centar izvrsnosti za CAD/CAM/CNC sustave i 3D tehnologije bit će uspostavljen u Srednjoj strukovnoj školi u Velikoj Gorici, Centar za senzoriku, automatiku i obnovljive izvore energije kod Srednje strukovne škole u Samoboru, a Centar izvrsnosti za robotiku kod Srednje škole Dugo Selo. Ono što ističe ovaj projekt jest činjenica da će sva tri centra koristiti svi učenici strukovnog usmjerenja iz svih županijskih škola.

Copy link
Powered by Social Snap