Pretraga

Sindikat graditeljstva isposlovao novo povećanje plaća: Radnicima u Osijeku rastu plaće za 12%

A- A+

Sindikat graditeljstva Hrvatske se pohvalio na svojoj Facebook stranici o potpisivanju novog kolektivnog ugovora, i novog povećanja plaća. U Osijeku će tako radnici Luke Tranzit Osijek imati plaće veće za 12%.


Luka Tranzit Osijek d.o.o., članica NEXE Grupe i Sindikat graditeljstva Hrvatske – sindikalna podružnica LUKA TRANZIT OSIJEK d.o.o. potpisali su kolektivni ugovor za razdoblje od 01.06.2023. do 31.05.2025. godine u kojem su zadržana sva stečena materijalna prava radnika poput božićnice, regresa, nagrade za ostvarene rezultate rada, potpora, darova, a vrijednost bruto koeficijenta 1,00 povećan je za 12%.

Igor Bartolović, direktor društva LUKA TRANZIT OSIJEK d.o.o., izrazio je zadovoljstvo zbog uspješno dovršenog procesa kolektivnog pregovaranja tijekom kojeg su, zbog povećanja bruto koeficijenta 1,00 za 12%, redefinirani i platni razredi koji predstavljaju raspon plaće za pojedine grupe radnih mjesta, a sukladno složenosti poslova na pojedinom radnom mjestu.

Izdvojeni članak

Nova pobjeda Sindikata: Potpisali prvi kolektivni ugovor u Betaplastu, povećanje plaća od 10%

– Vjerujemo da ćemo, kao i do sada, i dalje nastaviti dobru suradnju sa Sindikatom u cilju zadržavanja naših zaposlenika, povećanja njihova zadovoljstva te privlačenja potencijalnih zaposlenika, osobito u ovom izazovnom i zahtjevnom vremenu za poslodavce zbog sve većeg nedostatka radne snage, istaknuo je Bartolović.

Sindikat je uputio čestitke pregovaračkom odboru i glavnoj sindikalnoj povjerenici, Sanji Marić.

– Ovaj Kolektivni ugovor iznimno je važan za radnike, pogotovo u ovim neizvjesnim vremenima, stoga smo zadovoljni što je naš poslodavac, kao i do sada, prepoznao vrijednost ovakvog načina zaštite svojih zaposlenika. Cilj je da zajedničkim snagama omogućimo našim zaposlenicima da se svi na radnom mjestu osjećaju cijenjeno i zadovoljno, dodala je Marić.

Copy link
Powered by Social Snap