Pretraga

Tomašević najavio izgradnju novih tramvajskih ruta, pogledajte gdje

A- A+

Tomašević je na Dan planeta Zemlje govorio o najavi novih projekata za Zagreb. Jedno od projekata je upravo izgradnja novih tramvajskih tračnica između Zvonimirove i Vukovarske ulice, uzduž Heinzelovom. Nastavak će ići Radničkom prema Savišću, a nadamo se jednog dana i do Zračne luke.

Žuto – Nova tramvajska pruga, Crveno – sadašnje pruge | Screenshot/GoogleEarth

Iako nam je nova tramvajska ruta puno puta obećavana prije svakih lokalnih izbora, dugo godina se nije radilo ništa po pitanju tramvajske mreže u Zagrebu, nadamo se da je ovo samo početak revitalizacije infrastrukture.

Mogu najaviti da kreće i proširenje tramvajskih pruga. U Zagrebu u posljednjih 20 godina nije postavljen niti jedan metar novih tramvajskih pruga. Do kraja 2022. godine očekujemo da će biti izdane dozvole za trasu po Heinzelovoj ulici, od Zvonimirove do Vukovarske, a potom će voziti sve do okretišta u Savišću. To je također projekt koji će se, u suradnji s Ministarstvom financirati uz pomoć EU fondova, napisao je Tomašević.

Izdvojeni članak

Dvije ulice u centru Zagreba postat će pješačka zona?

Gradonačelnik je najavio i pretvaranje dviju ulica u centru Zagreba u pješačke zone. Detaljnije možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak

Zagreb kreće ulagati u vodoopskrbnu mrežu, do 2028. uložit će se 2 milijarde kuna

Detaljnije o ulaganjima u vodoopskrbnu mrežu možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak

Zagreb ulaže u solarne panele: Cilj je da krovovi zgrada imaju 50 MW solarnih kapaciteta

Gradonačelnik je najavio ulaganja u solarnu energiju kao održivi izvor električne energije, detaljnije možete pročitati ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap