Pretraga

Dvije ulice u centru Zagreba postat će pješačka zona?

A- A+

Tomašević poručio kako se neće ulagati samo u prijevoz, već i u biciklističku i pješačku infrastrukturu. Dijelovi centra Zagreba pretvorit će se u pješačke zone bez pristupa automobilima.

Masarykova – lijevo, Stara Vlaška – desno, Screenshot/GoogleEarth

Tomašević je najavio pretvaranje dijela Masarykove i cijele Stare Vlaške u pješačke zone, Masarykova vjerojatno od Gundulićeve do Zrinjevca.

Osim ulaganja u javni prijevoz, ulagat ćemo u pješačku i biciklističku infrastrukturu. Kroz nekoliko mjeseci ćemo proširiti pješačke zone u samom središtu grada, i to na način da će Stara Vlaška postati dio pješačke zone, a sljedeće godine ćemo raditi na tome da dio Masarykove pretvorimo u pješačku zonu, posebice dio od Gundulićeve do parka Zrinjevac, napisao je Tomašević.

Izdvojeni članak

Tomašević najavio izgradnju novih tramvajskih ruta, pogledajte gdje

Gradonačelnik je govorio i o izgradnji nove tramvajske pruge, detaljnije možete pročitati ovdje.

Govorilo se i o povećanju biciklističke inrastrukture s novim rutama i parkirnim mjestima za bicikle.

Što se tiče strateških ciljeva za poboljšanje biciklističke infrastrukture, postavit ćemo preko tisuću novih parkirnih mjesta za bicikle do kraja godine, i tako svake godine u mandatu, izgradit ćemo biciklističku stazu uz nasip Save, istočnu biciklističku magistralu uz Branimirovu ispod željezničke pruge te izgradnju biciklističke magistrale „Centar“ koja će se dvosmjerno potezati od Trga Francuske Republike sve do Kvatrića, a prva faza izgradnje će započeti uskoro, rekao je gradonačelnik.

Izdvojeni članak

Zagreb kreće ulagati u vodoopskrbnu mrežu, do 2028. uložit će se 2 milijarde kuna

Detaljnije o ulaganjima u vodoopskrbnu mrežu možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak

Zagreb ulaže u solarne panele: Cilj je da krovovi zgrada imaju 50 MW solarnih kapaciteta

Gradonačelnik je najavio ulaganja u solarnu energiju kao održivi izvor električne energije, detaljnije možete pročitati ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap