Pretraga

U Zagrebu obnovljeno i izgrađeno ukupno 10 škola, potrošeno oko 139 milijuna eura

A- A+

U sklopu zahtjevne cjelovite obnove, ojačana je konstrukcija škole, pročelja, interijeri i sve instalacije na Gimnaziji Tituša Brezovačkog na Gornjem Gradu u Zagrebu. U obnovu ovog pojedinačnog zaštićenog dobra iz 17. stoljeća investirano je 11,4 milijuna eura sufinanciranih iz Fonda solidarnosti EU i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Osim 500-tinjak učenika i djelatnika koji se na Gornji Grad vraćaju s novim polugodištem, oni su se vratili u sveukupno 10 zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, za čiju je obnovu i izgradnju izdvojeno oko 139 milijuna eura.

Gimnazija Tituša Brezovačkog u Zagrebu

Gimnazija Tituša Brezovačkog u Zagrebu | Foto: Tomislav Tomašević/Facebook

Trenutna gradska vlast u Zagrebu je od početka svojeg mandata cjelovito obnovila sedam školskih objekata. Posljednja je Gimnazija Tituša Brezovačkog na Gornjem Gradu. Zgradi je ojačana konstrukcija, ali i pročelja, interijeri, instalacije, a nabavljena je i nova oprema. Prošla gradska vlast započela je obnovu bez suglasnosti Zavoda za zaštitu spomenika po neadekvatnim projektima koji su novelirani.

Izdvojeni članak

Veliko proširenje tramvajske pruge u Zagrebu kreće u Vatikanskoj, cilj jug grada

U mandatu trenutne zagrebačke gradske uprave ukupno je 15 cjelovito obnovljenih, novoizgrađenih, rekonstruiranih i dograđenih objekata na području glavnog grada. Od toga je sedam cjelovito obnovljenih škola, a to su OŠ Miroslav Krleža, OŠ dr Ivan Merz, OŠ Vugrovec Kašina, Učenički dom Brune Bušića, OŠ Petar Zrinski, GŠ Blagoje Bersa, SŠ Tituš Brezovački.

U Zagrebu su još i tri novoizgrađene škole, XII. gimnazija, OŠ Savski Gaj – PŠ Blato i PŠ. Pongračevo. Rekonstruirano je i dograđeno još pet škola, OŠ KŠ Gjalski, OŠ Ante Kovačića, OŠ Jure Kaštelana, OŠ Dragutina Domjanića i Hotelijersko turistička škola. Za obnovu i izgradnju svih ovih škola ukupno je izdvojeno oko 139 milijuna eura.

Osim izgradnje i obnove škola, konačno će se krenuti s rekonstrukcijom stadiona u Maksimiru i to bez javnog novca. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap