Pretraga

Urušio se strop na pedijatriji zagrebačke bolnice: Iz KBC-a kažu da je to zbog potresa

A- A+

Dio stropa dužine desetak metara, na pedijatriji KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu, urušio se u srijedu navečer. Na sreću, nitko nije ozlijeđen. Radi se o progresivnoj šteti uzrokovanoj potresom.

Urušavanje stropa u KBCSM

Urušavanje stropa | foto: KBCSM/montaža Bauštela.hr

Iz KBC-a Sestre milosrdnice kažu kako je 15. veljače u ranim večernjim satima došlo do ulegnuća dijela spuštenog stropa na Klinici za pedijatriju. Dežurno tehničko osoblje KBC-a je odmah pristupilo pregledu prilikom kojeg je utvrđeno kako je došlo do popuštanja dijela nosive potkonstrukcije protupožarnog energetskog kanala.

Ističu kako se radi o progresivnoj šteti uzrokovanoj potresom s obzirom na to da je potres uzrokovao njihanje i pomak energetskog kanala koje je oslabilo nosače. Navode kako je šteta isključivo materijalna i sanirati će se u roku od 48 sati. U tom periodu sanacije Klinika za pedijatriju će reorganizirati svoj rad.

Kažu kako je odmah uklonjen dio ploča spuštenog stropa i izvršeno je podupiranje kanala radi osiguravanja prolaza. U tijeku je uklanjanje spuštenog stropa cijelom dužinom glavnog hodnika Klinike za pedijatriju. Nakon toga će se pristupiti djelomičnoj zamjeni, ojačanju i pričvršćenju energetskog kanala.

Izdvojeni članak

Tomašević najavio novi program obnove za Zagreb, počinje i obnova zgrade bolnice stara 140 godina

Iz KBC-a napominju kako će se napraviti i pregled energetskih kanala cijele etaže kako bi se izbjegli novi štetni događaji i potencijalne opasnosti za sve korisnike Klinike. Djeca kojima je potreban nastavak liječenja i boravka u Klinici bit će razmještena u prostorije Klinike za pedijatriju u kojima je utvrđeno da nema opasnosti od novih ulegnuća stropa.

Neka će djeca biti razmještena i u prostore Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata, dok će djeca koja su pred završetkom liječenja biti otpuštena kućama uz nastavak telefonske komunikacije s liječnicima. Kontrolni pregledi otpuštene djece zakazani su već za sljedeći tjedan.

Copy link
Powered by Social Snap