Pretraga

USKOK istražuje slučaj vojnog nebodera: Ništa od otvaranja ove jeseni

A- A+

Vojni neboder u Zagrebu, koji je predviđen za smještaj časnika i polaznika Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman”, ipak neće biti otvoren ove jeseni kako je planirano. Osim toga, već i prije su probijani rokovi izgradnje, a u međuvremenu je također skočila i cijena projekta s 47 na skoro 61 milijuna kuna. Cijeli slučaj istražuje i USKOK.

Vojni neboder Zagreb

Već prije su probijani rokovi izgradnje vojnog nebodera u Zagrebu, a u međuvremenu je cijena skočila s 47 na skoro 61 milijuna kuna | foto: Vlada RH

Unatoč obećanjima iz Ministarstva obrane, časnici i polaznici ipak neće ove jeseni, odnosno s početkom nove akademske godine useliti u novi vojni neboder u Zagrebu, prenosi Dnevnik Nove TV. Međutim, to i ne čudi jer neboder još nije namješten, a u međuvremenu su iskrsnuli i neki novi problemi. Osim samog smještaja, planirani su i drugi prateći sadržaji poput wellnessa, teretane i restorana.

Vojni neboder zjapi prazan

– Mislim, da je to vojni hotel, da bi ovi iz NATO zajednice imali gdje spavati. Da sam vojnik sigurno mi ne bi trebao takav smještaj, bio sam u vojsci i spavao sam u puno lošijem, istaknuo je Jurica za Dnevnik Nove TV. S druge strane, Jasminka smatra da maskirni izgled nebodera narušava vizuru grada.

Međutim, vojni neboder još nije niti namješten te zjapi prazan, a osim toga, moralo se intervenirati u dio već ugrađenih toplinskih instalacija. S druge strane, iz MORH-a tvrde da nije bilo nikakvih dodatnih radova te da je riječ o preventivnom održavanju. Tako uvjeravaju da je grijanje ispravno, ali kako stvari stoje u zgradu se ove jeseni neće nitko useliti.

Izdvojeni članak

Studentski dom koji gradi Lavčević uskoro otvara vrata za više od 300 studenata

Cijena nebodera skočila na 61 milijuna kuna

– Ugovaranje opremanja smještajnog objekta na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman” je provedeno. Izvođač je uveden u posao, a planirani završetak nabave i opremanja je do kraja godine, izvijestili su iz Ministarstva obrane za Dnevnik Nove TV. Ministar obrane Mario Banožić je još nedavno tvrdio da je neboder trebao biti gotov u jesen ove godine. Štoviše, bio je optimističan i prije tri mjeseca kada je odlučio da se na vrhu nebodera ipak neće graditi jacuzzi.

Ovaj se projekt počeo ugovarati još u mandatima Kotromanovića i Krstičevića, Banožićevih prethodnika. I tada se kasnilo s radovima, a u međuvremenu je cijena gradnje skočila s 47 na skoro 61 milijuna kuna. S obzirom na to da zgrada ima specifičan oblik, od raznih tvrtki se naručuju skupi komadi namještaja po mjeri, uključujući stoliće, ležaljke te fotelje za sunčanje na terasi.

Izdvojeni članak

Studentsko podstanarstvo na obali: ‘Tijekom srpnja i kolovoza ne možemo zadržati stan, ulazimo tek na jesen’

Slučaj istražuje USKOK

Sve poslove vezane uz maskirni vojni neboder istražuje i USKOK. Zanima ih je li se varalo na troškovnicama, kako su radovi podigli cijenu početnog projekta, međutim, to nije jedino što zanima istražitelje. Zbog tajnosti izvida ipak ne iznose sve detalje. Osim što zgrada nije namještena te zbog vrlo vjerojatnih problema s grijanjem, problemi su također vidljivi i izvana. Tako na fasadi zgrade postoji pukotina, a o tome kako je nastala nitko iz MORH-a ne govori.

USKOK istražuje slučaj vojnog nebodera: Ništa od otvaranja ove jeseni
Share via
Copy link
Powered by Social Snap