Pretraga

U utorak počinju radovi na Mostu slobode: Pogledajte alternativne rute koje preporučuje Grad

A- A+

U utorak počinje druga faza radova na Mostu slobode, a obuhvaća zamjenu prijelaznih naprava na mostu. Radovi će trajati do samog kraja kolovoza, a ukupno će koštati oko tri milijuna kuna.

Most slobode | Grad Zagreb

Tijekom izvođenja radova putovat će se na jednoj strani mosta, dok će se na drugoj izvoditi radovi. S radovima će se započeti na zapadnome dijelu mosta pa će njegov dio u smjeru Velike Gorice biti zatvoren, a promet će se odvijati na istočnoj stani, po preostalom slobodnom kolničkom dijelu jednim prometnim trakom za svaki smjer. Pješaci i biciklisti će se također kretati po slobodnoj strani nogostupa u oba smjera, ovisno o trenutnoj prometnoj regulaciji, obavijestili su iz Grada.

Predviđa se da će na zapadnoj strani radovi trajati mjesec i pol, nakon čega će se promet preusmjeriti na zapadnu, a radovi na istočnu stranu.

Izdvojeni članak

Zagreb na Slavonskoj aveniji gradi novi nadvožnjak od 150 milijuna kuna, riješit će se prometni čep

Četiri prijelazne naprave na Mostu slobode je zbog starosti potrebno zamijeniti. Naime, početkom godine je jedna od njih pod teretom svakodnevnog opterećenja pukla te je do početka radova izvedena privremena sanacija. Potrebno je izraditi i ugraditi nove naprave kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije (ležajeva) na upornjacima ispod prijelaznih naprava.

Tijekom završnog varenja prijelaznih naprava, Most slobode će četiri noći biti zatvoren za promet kako bi se obje polovice prijelazne naprave mogle kvalitetno zavariti, što nije izvedivo pod prometnim opterećenjem, a o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.

Ispod teksta su službene fotografije Grada Zagreba na kojima su označene alternativne rute za vrijeme trajanja radova.

Prometna regulacija za automobile tijekom radova na zapadnom i istočnom dijelu Mosta slobode

Prometna regulacija za pješake i bicikliste tijekom radova na zapadnom i istočnom dijelu Mosta slobode

Share via
Copy link
Powered by Social Snap