Pretraga

VIDEO Investicija od 14 milijuna eura: Nova obilaznica olakšava promet na sjeveru Hrvatske

A- A+

Puštanje u promet istočne obilaznice Novog Marofa označava dovršetak velikog infrastrukturnog projekta. Projekt vrijedan 14 milijuna eura, pod vodstvom Hrvatskih cesta d.o.o. i izvođačima Zagorje gradnja d.o.o. i COLAS Hrvatska d.d., uključuje 4,5 kilometara duge nove prometnice i dva nova mosta.

Istočna obilaznica Novog Marofa, nova trasa dužine 4,5 kilometara, otvorena je za sav promet. Ovaj veliki infrastrukturni projekt, koji služi kao sredstvo razdvajanja tranzitnog prometa od lokalnog i gradskog, bio je pod upravom Hrvatskih cesta.

Projekt, koji je započeo u siječnju 2021. godine, ne samo da obuhvaća izgradnju Istočne obilaznice Novog Marofa, već i rekonstrukciju postojećih prometnica koje obilaznica presijeca. Kao dio projekta, izgrađena su dva nova mosta na trasi, Bednja 1, dug 119 metara, i Bednja 2, dug 46 metara.

Zajednica gospodarskih subjekata Zagorje gradnja i COLAS Hrvatska izvodile su radove, a investicija u projekt iznosila je 14.005.561,73 eura (bez PDV-a), dok je stručni nadzor koštao 574.500,50 eura (bez PDV-a).

Copy link
Powered by Social Snap