Pretraga

[VIDEO] Nova snimka: Pogledajte kako napreduju radovi na mostu Počitelj u sklopu koridora Vc

A- A+

U susjednoj Bosni i Herecgovini je u tijeku jedan od najimpresivnijih projekata, izgradnja koridora Vc. Ta autocesta će, jednom izgrađena, povezivati Jadransku obalu s Budimpeštom, a izgradnja je počela još 2016. godine. Trenutno su u tijeku radovi na najimpresivnijoj i najzahtjevnijoj dionici, na mostu Počitelj.

Most Počitelj

Most Počitelj, foto: screenshot Facebook, Azvirt

Izvođač radova, tvrtka Azvirt je objavila kako su povezani stupovi S2 i S3, a prije nekoliko mjeseca je isto načinjeno i sa stupovima S3 i S4. Ovo je stanje u 44. tjednu radova.

Podsjećamo, ukupna vrijednost radova izgradnje mosta Počitelj 28.114.889,53 eura bez PDV-a. Most Počitelj najveći je most na cijelom koridoru ukupne dužine 945 metara i visine 100 metara, a riječ je o kontinuiranom prednapetom armirano-betonski mostu građenom tehnologijom slobodne konzolne gradnje. Više o tome možete pročitati ovdje.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Napreduju radovi na mostu Počitelj: U sklopu koridora koji će povezati Budimpeštu s Jadranom

Izvođač radova je konzorcij koji čine Azvirt Limited Liability Company iz AzerbejdžanaSinohydro Corporation Limited iz Kine te Powerchina Roadbridge Group Co. Ltd., također iz Kine. Kakvo je trenutno stanje na gradilištu pogledajte u videu.

Copy link
Powered by Social Snap