Pretraga

Započela izgradnja javnog parkirališta vrijednog preko milijun kuna: Za osobe s invaliditetom namijenjena dva mjesta

A- A+

Započela je izgradnja javnog parkirališta u Valturskoj ulici u Puli. Novo javno parkiralište, čija vrijednost iznosi preko milijun kuna, obuhvaćat će 29 parkirališnih mjesta od kojih će dva biti namijenjena za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću.

Izgradnja javnog parkirališta u Puli | foto: Grad Pula

Nakon provedenog postupka javne nabave za izvođača radova gradnje javnog parkirališta odabrano je trgovačko društvo Tgt – Adriatik d.o.o. iz Pule.

Sredinom ovoga mjeseca započeli su radovi izgradnje novog javnog parkirališta u Valturskoj ulici u Puli. Radovi će osim uređenja parkirališnih mjesta obuhvatiti i izgradnju oborinske odvodnje te javne rasvjete. Dio površine koji nije obuhvaćen mjestima javnog parkirališta bit će uređen kao zelena zona.

Ugovor za izvođenje radova na javnom parkiralištu u Puli potpisan je na iznos od 831.306,90 kuna bez PDV-a odnosno 1.039.133,63 kuna s PDV-om.

‘Iznimno bitan aspekt u aktivnostima gradske uprave’

Projekti izgradnje novih javnih parkirališta u Gradu Puli uvrštavaju se u Programe građenja komunalne infrastrukture. Među novim javnim parkiralištima, osim novog u Valturskoj ulici, u proteklom periodu nastali su i ona na Vidikovcu i Novoj Verudi.

– Vjerujem da će novouređeno parkiralište s rasvjetom i ostalom izgradnjom zadovoljiti potrebe građane koji će koristiti ovu lokaciju. Grad Pula ulaže maksimalan trud kako bi se, gdje god je to moguće, posebno u odnosu na prostorne mogućnosti, uredila javna parkirališna mjesta i koje aktivnosti ćemo s osobitom  pažnjom intenzivno nastaviti provoditi i kroz naredna razdoblja, navodi Elena Puh Belci, zamjenica pulskog gradonačelnika.

Izdvojeni članak

Međunarodni investitor gradi u Puli: Do kraja 2022. godine na Vidikovcu 38 visokokvalitetnih stanova

Nova se javna parkirališta, nastala sukladno prostornim mogućnostima, osiguravaju kroz implementaciju novih regulacija prometa usuglašenih s Ministarstvom unutarnjih poslova, u okviru kojih se u pravilu iscrtavaju uzdužna parkirališna mjesta.

– Osiguranje dodatnih parkirališnih mjesta predstavlja iznimno bitan aspekt u aktivnostima gradske uprave te se s istima intenzivno nastavlja i dalje, dodaju iz Grada.

Copy link
Powered by Social Snap