Pretraga

Započela rekonstrukcija osječke Copacabane nakon što kupalište dvije godine nije radilo

A- A+

U Osijeku je započela rekonstrukcija kompleksa osječke Copacabane, kupališta koje je izgrađeno prije 46 godina, a zadnje dvije godine uopće nije radilo. Ukupna vrijednost aktualne faze radova je 30 milijuna kuna, a rok završetka radova je 180 radnih dana od dana uvođenja u posao. Rekonstrukcija obuhvaća uređenje okoliša te dogradnju sportsko-rekreacijskog i kupališnog kompleksa na lijevoj obali Drave.

Copacabana

Započela rekonstrukcija osječke Copacabane | Foto: obz.hr

Gradilište su posjetili gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te prezentirali projekt rekonstrukcije kojeg će voditi Projektgradnja plus d.o.o.

– Počinje prva faza rekonstrukcije, i to rekonstrukcije olimpijskog bazena kojom će Osijek konačno dobiti olimpijski bazen po svim normama plivačke federacije, te okruglog bazena koji će dobiti i dodatne sadržaje, rekao je Radić.

Podsjetio je kako su prošle godine u suradnji s Hrvatskim vodama proveli nasipavanje pijeskom obale Drave i postavili brojne popratne sadržaje za rekreaciju te je bilo puno posjetitelja. Ove godine, uz tu plažu, otvorit ćei dva bazena, a ujedno krećemo u izmjenu i dopunu glavnog projekta za drugu fazu rekonstrukcije, što planiraju aplicirati preko NPOO-a kako bi dobili sredstva izvan proračuna Grada Osijeka.

 

Pogledajte galeriju:

Osječko-baranjska županija osigurala dva milijuna kuna za ovu rekonstrukciju

– Sada su konačno pronađena sredstva, najvećim dijelom ih je osigurao Grad Osijek iz svog proračuna, a nešto su osigurali Osječko-baranjska županija i Vlada RH koja će se financijski uključiti u drugoj fazi projekta. Nadam se da ćemo ove godine završiti prvu fazu i uspješno krenuti u realizaciju druge faze projekta, na radost svih žitelja grada i njegovih gostiju koji će uskoro imati priliku uživati u novim sadržajima, rekao je župan Anušić. Dodao je da će se dio sredstava pokušati osigurati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti te resorno ministarstvo.

Projekt u četiri cjeline

Predsjednik Uprave Projektgradnje plus d.o.o. Ivica Crnković rekao je kako će tvrtka učiniti sve da posao obavi u zadanom roku. Dosad su izgradili bazene u Belom Manastiru i druge kupališne komplekse u zemlji.

Projekt su podijelili u četiri cjeline. Prva je olimpijski bazen koji se u potpunosti ruši, a novi će biti prilagođen svim natjecanjima. Druga faza je bazen s atrakcijama, toboganom i barom, treća cjelina je izgradnja strojarnice, a četvrta i završna faza je uređenje okoliša, spajanje na kanalizaciju i rješavanje odvoda. Najveći izazov bi mogli biti zima, snijeg i niske temperature.

Copy link
Powered by Social Snap