Pretraga

Pravna bitka za nekretninu: Nakon pet godina shvatili da nisu pravi vlasnici svoje kuće

A- A+

Obitelj Morecroft iz Australije bila je prisiljena spakirati svoje stvari i odseliti iz kuće u kojoj su živjeli pet godina. Bivši vlasnik, Hind Issa, napomenuo je da je kuća prevarom stavljena pod hipoteku, a njegov je potpis krivotvoren. Premda je par kuću uredno platio, naposlijetku nisu imali sreće jer je sud presudio u korist Isse. Morecroftovi su na sudske troškove potrošili 300 tisuća dolara, a pravna agonija trajala je više od pola desetljeća.

ustavni sud

Ustavni sud, ilustracija | foto: Unsplash

Jess i Jackie Morecroft kupili su kuću na hipotekarnoj aukciji u ožujku 2018. godine za više od 1.2 milijuna dolara. Kada su pet godina kasnije pokušali prenijeti trosobnu nekretninu na svoja imena, otkrili su da se oko kuće vodi pravni spor u čijem je središtu bivši vlasnik, 83-godišnji Hind Issa.

Iako su platili nekretninu, Morecroftovi nisu mogli prenijeti vlasništvo na sebe jer je kuća još uvijek bila registrirana na prethodnog vlasnika. Issa je tvrdio da su kriminalci kuću prevarom stavili pod hipoteku, a njegov potpis navodno je krivotvorio rođak. Vrijednost kuće je u međuvremenu narasla na nevjerojatnih 2.7 milijuna dolara, prenosi ladbible.com.

Izdvojeni članak

Od gradilišta do suda: Kontroverzne zgrade koje su postale predmet pravnih sporova

Nakon sudskog epiloga, Issa je proglašen pravim vlasnikom kuće. Istraga je pokazala da je Issa dodao upozorenje na nekretninu u pokušaju da zaustavi prodaju, ali je kasnije pristao to ukloniti nakon pregovora s prodavateljem u zamjenu za 40 tisuća dolara. Odvjetnik para rekao je da je uklanjanje upozorenja impliciralo da kuća više ne zanima Issu.

U konačnici, iako Morecroftovi nisu uspjeli sačuvati kuću, vlastima Queenslanda naređeno je da im plate 2.7 milijuna dolara odštete za kršenje ugovora. Par je u šest godina sveukupno potrošio 300 tisuća dolara na pravne troškove, boreći se za vlastiti dom u australskom gradu Gold Coast u Queenslandu.

Pogledajte ovdje kako napreduje uklanjanje bespravne gradnje u Umagu, gdje čak 241 objekt čeka rušenje.

Copy link
Powered by Social Snap