Pretraga

Aplikacija Popravimo.hr: Građani aktivno prijavljuju komunalne probleme, otklonjeno ih više od pola

A- A+

U godinu dana otkako je aplikacija Popravimo.hr dostupna šibenskoj javnosti zaprimljeno je više od 1000 prijava komunalnih problema, a više od pola njih je otklonjeno. Popravimo.hr građanima omogućuje prijavu i evidentiranje javnih problema koje nadležne službe potom saniraju.

Aplikacija Popravimo.hr | foto: Grad Šibenik

Trenutno su u obradi 163 građanske prijave komunalnih problema na području grada Šibenika.

Od ukupno 1028 prijavljenih komunalnih problema tijekom prve godine dostupnosti web i mobilne aplikacije Popravimo.hr na području grada Šibenika obrađeno je i otklonjeno njih 567.

Aplikacija Popravimo.hr namijenjena je građanima koji žele aktivno sudjelovati u rješavanju komunalnih problema u svojoj zajednici prijavljujući ih nadležnim službama koje njihove prijave potom šalju na izvršenje ugovornim izvođačima Grada Šibenika i komunalnim poduzećima.

Što sve Popravimo.hr popravlja?

Komunalni problemi koji se mogu riješiti slanjem prijave na aplikaciju Popravimo.hr obuhvaćaju radove na javnoj rasvjeti, cestama te čak i prijave uklanjanja životinjskih leševa.

– Aplikacija se pokazala vrlo efikasnom i drago mi je što mogu reći da su građani prepoznali njezinu svrhu i smisao. Na ovaj način brže i lakše dolazimo do saznanja o komunalnim problemima na velikom administrativnom području koje pokriva Grad Šibenik, komentira pročelnik za komunalne djelatnosti Ante Nakić.

Izdvojeni članak

Revitalizacija i/ili problemi: Kako je europski novac promijenio vizuru Šibenika

Neke prijave moraju se odbiti

Nakon jednostavnog postupka prijave problema djelatnici Komunalnog odjela zaprimljenu odmah ju stavljaju na postupanje.

– Ono što se pokazalo u dosadašnjem funkcioniranju aplikacije jest da imamo i dosta prijava koje moramo odbaciti jer ili nisu u nadležnosti Grada Šibenika ili se ne odnose na manje komunalne zahvate već kapitalna ulaganja, a ona se planiraju dugoročno usvajanjem Programa gradnje komunalne infrastrukture, dodaje Nakić.

Aplikacija pruža uvid u sve prijavljene intervencije kao i u detalje njihove obrade, poput informacija o fazi sanacije, lokaciji intervencije, fotografiji intervencije i slično. Izradila ju je tvrtka Promet i prostor d.o.o., a dio je GIS sustava Grada Šibenika.

Copy link
Powered by Social Snap