Pretraga

Banski dvori idu u konstrukcijsku obnovu, a onda cjelovitu vrijednu 155 milijuna kuna

A- A+

Uskoro bi mogla krenuti obnova Banskih dvora i kako su priopćili iz Vlade, bit će obnovljeni u dvije faze. Najprije će konstrukcijski obnoviti palaču, a potom će krenuti u cjelovitu obnovu i preuređenje nekih prostorija. Tavan će biti preuređen u urede, a kompletna zgrada bit će prilagođena osobama s teškoćama u kretanju.

Banski dvori

Banski dvori

Iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH u utorak su izvijestili da je dovršena dokumentacija o nabavi izrade projektno – tehničke dokumentacije i izvedbe radova cjelovite obnove Banskih dvora vrijedne i da je provedeno prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima. Kažu kako su, nakon objave Izvješća o provedenom prethodnom savjetovanju, ispunjene sve formalne pretpostavke za pokretanje postupka te je predmetni natječaj s današnjim danom poslan na objavu u Elektroničkom oglasniku javne nabave. Radi se o projektu vrijednom 155 miljuna kuna.

Palača Banski dvori zaštićeno je kulturno dobro pa je Vlada iskoristila priliku da se dio obnove zgrade sufinancira novcem iz Fonda solidarnosti Europske unije, sredstvima koja su nam dostupna kao pomoć u obnovi potresom oštećene kulturne baštine

Izdvojeni članak

Uskoro novi izgled Banskih dvora: Investicija vrijedna 155 milijuna kuna

Tehničke specifikacije konstrukcijske i cjelovite obnove zgrade

Predmet nabave je izrada projektno-tehničke dokumentacije te izvođenje radova konstrukcijske i cjelovite obnove zgrade prema Tehničkim specifikacijama. To podrazumijeva izradu elaborata racionalne uporabe energije i toplinske zaštite, elaborata popravka i uređenja okoliša i elaborata uređenja interijera, zatim izradu idejnog projekta cjelovite obnove zgrade, izradu glavnog i izvedbenog projekta cjelovite obnove zgrade i ishođenje svih potrebnih posebnih uvjeta, suglasnosti, mišljenja, potvrda i/ili dozvola nadležnih tijela.

Osim toga, nakon ishođenja dozvoli slijedi izvedba radova prema projektu cjelovite obnove, i to: izvedba radova obnove svih instalacija (elektro, vodovodnih, kanalizacijskih…), preuređenje i racionalizacija određenih prostorija primjerice kuhinje i restorana u prizemlju zgrade te nekih od svečanih dvorana, dok će se tavanski prostor urediti u uredski.

Izdvojeni članak

Rekonstrukcija zgrade Vlade otkrila nepoznatu povijest tog objekta

Konzervatorsko-restauratorske radove provest će Hrvatski restauratorski zavod u okviru svoje programske djelatnosti te ovi radovi nisu uključeni u predmetni postupak javne nabave, stoji u priopćenju.

Iz Vlade su izvijestili da je projekt obnove podijeljen u dvije faze: u prvoj fazi, koja će trajati pola godine, izvest će se radovi na konstrukcijskoj obnovi palače i planirano je da taj dio projekta bude sufinanciran bespovratnim sredstvima iz europskog Fonda solidarnosti, a druga faza projekta, koja podrazumijeva cjelovitu obnovu, mora biti dovršena u roku od 24 mjeseca od dana potpisivanja ugovora s izvođačima radova.

Banski dvori idu u konstrukcijsku obnovu, a onda cjelovitu vrijednu 155 milijuna kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap