Pretraga

Talijanska vlada Sisku donirala opremljene kontejnere za one čiji su domovi oštećeni u potresu

A- A+

Obavljena je službena primopredaja donacije talijanske vlade Gradu Sisku. Donirani i potpuno opremljeni stambeni kontejneri postat će novi privremeni dom za one čije su obiteljske kuće oštećene u prošlogodišnjem potresu.

Donirani kontejneri u Sisku | foto: Grad Sisak Facebook

Vijest o primopredaji talijanske donacije objavljena je na društvenim mrežama Grada Siska.

Još jedna donacija iz susjednih zemalja stigla je u Sisak. Talijanska vlada na potresom pogođeno područje poslala je potpuno opremljene kontejnere koji će postati privremeni novi dom za one čiji su domovi teško oštećeni u prošlogodišnjem nizu potresa koji su pogodili područje Sisačko-moslavačke županije.

Službenoj primopredaji kontejnerskog naselja u Capragu prisustvovali su gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i znanstveni savjetnik Odjela civilne zaštite Italije Mauro Dolce.

Na Banovini 2055 privremenih stambenih objekata

Prema najnovijim podatcima Stožera civilne zaštite na području Banovine do sada je postavljeno 2055 privremenih stambenih objekata, odnosno kontejnera i mobilnih kućica.

Izdvojeni članak

U Mošćenicu stigla donacija iz Italije: Postavljaju se mobilne stambene jedinice

Donacije iz susjednih zemalja na potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije od dana potresa pa sve do danas pristižu gotovo svakodnevno. Stambene kontejnere donirala je i mađarska vlada, a oni su na područje Banovine dopremljeni krajem travnja.

Talijanska vlada donirala je Gradu Sisku opremljene kontejnere predviđene za smještaj osoba čiji su domovi stradali u…

Objavljuje Grad SisakČetvrtak, 6. svibnja 2021.

Copy link
Powered by Social Snap