Pretraga

Eksplozija potražnje za radnicima pretekla i pretpandemijsku 2019., pogledajte usporedbu

A- A+

Potražnja za radnicima ponovno je u porastu pa brojke rastu i nadmašuju one pretpandemijske. Porast brojki u korak prati i oporavak tržišta zabilježen posljednjih nekoliko mjeseci.

potražnja za radnicima

Potražnja za radnicima, ilustracija | foto: Unsplash

Prema podacima OVI indeksa za lipanj 2021. godine vidljiv je višestruko veći porast u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Iz dana u dan bilježi se sve veći porast potražnje za radnicima pa brojke sve više nadmašuju one iz pretpandemijske 2019. godine. Posebnu pozornost privlače podaci za lipanj ove godine koji ukazuju na to da je potražnja, u odnosu na gotovo neaktivnu 2020. godinu, porasla za čak 28 posto.

Ujedno je riječ o drugom uzastopnom zabilježenom porastu potražnje za radom u odnosu na pretpandemijsko razdoblje.

2019. ipak bolja

Osim porasta u mjesečnom kontekstu bilježe se i sve bolje brojke u kvartalu. Tako je u drugom kvartalu ove godine bilo pet posto više oglasa za posao nego li u istom periodu 2019. godine.

Izdvojeni članak

Zbog ljetne zabrane radova obrtnici s juga Hrvatske ne kriju ogorčenje: Bez djelatnosti i prihoda čak 153 dana

Ipak, uspoređujući podatke za prvih šest mjeseci godine potražnja za radnom snagom još uvijek se nije u potpunosti vratila na pretpandemijsku razinu. Kako navode s portala MojPosao, ona je niža za oko šest posto u odnosu na potražnjom za radnicima u prvih šest mjeseci 2019. godine.

Eksplozija potražnje za radnicima pretekla i pretpandemijsku 2019., pogledajte usporedbu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap