Pretraga

[FOTO] Osijek dobiva novu gimnaziju vrijednu preko 100 milijuna kuna: Pogledajte kako će izgledati

A- A+

U Osijeku je potpisan Ugovor o izgradnji I. gimnazije koja će uz školsku zgradu sadržavati trodijelnu školsku sportsku dvoranu s gledalištem i gimnastičkom dvoranom, sportske terene, parkiralište, pješačke prometne površine i zelene površine. Projekt je vrijedan 108 milijuna kuna, a izvođači radova će biti Projekt gradnja plus i Osijek Koteks.

Ugovor o izgradnji, vrijedan 108 milijuna kuna, s predstavnicima izvođača Projekt gradnjom plus i Osijek Koteksom, a u nazočnosti osječkoga gradonačelnika Ivana Radića i saborskoga zastupnika Gorana Ivanovića, potpisao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Župan je također istaknuo i da će Županija, ako ne bude mogućnosti za povlačenje sredstava iz europskih fondova i NPOO-a, vlastitim sredstvima realizirati ovaj projekt.

– Punih 5 godina najavljivali smo početak izgradnje I. gimnazije, srednje škole koja jedina na području naše županije nema uvjete kakve zaslužuju učenici u 21. stoljeću. Vrijednost projekta je 108 milijuna kuna. Nalazi se u Strossmayerovoj ulici, u blizini novog stadiona. Projekt koji je u ovom trenutku najveći projekt kojeg Osječko-baranjska županija započinje, rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić nakon potpisivanja ugovora o izgradnji.

Izdvojeni članak

Počinje gradnja Prve gimnazije u Osijeku: Uskoro potpisivanje ugovora s izvođačem radova

Zemljište na kojem kreće izgradnja nove škole, a čija je vrijednost procijenjena na 3,7 milijuna kuna Osječko-baranjskoj županiji darovao je Grad Osijek. Rok za izgradnju nove škole s pratećim sadržajima je dvije godine. U novoj zgradi osječke I. gimnazije planirano je smjestiti 25 razrednih odjela sa 610 učenika.

Nova vizura Osijeka

– Čestitam županu Anušiću na viziji i upornosti da se ovaj veliki i hvale vrijedan projekt od 108 milijuna kuna realizira na području grada Osijeka. Velika je to investicija koja puno znači za grad Osijek i srednjoškolsko obrazovanje u gradu Osijeku koje će se s novom školskom zgradom, sportskom dvoranom i uređenim kabinetima zasigurno podići na višu razinu. Ovaj dio grada u kojem se završava novi stadion, a uskoro kreće izgradnja gimnazije, dobiva jednu potpuno novu vizuru, izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Gradonačelnik je također najavio da će Strossmayerova ulica, u kojoj se radi modernizacija tramvajske infrastrukture, postati zelena avenija kao i da se planira produžetak Promenade kroz Retfalu.

Podsjećamo, Prva gimnazija nalazi se trenutno u Županijskoj ulici u Osijeku i jedina je osječka gimnazija koja je smještena izvan Tvrđe, povijesne gradske jezgre. To je i jedina osječka gimnazija koja ima posebne razredne odjele za nadarene sportaše. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap