Pretraga

Počinje gradnja Prve gimnazije u Osijeku: Uskoro potpisivanje ugovora s izvođačem radova

A- A+

U Osijeku je savladana i zadnja prepreka za početak gradnje nove zgrade Prve gimnazije. Potpisivanje ugovora o izgradnji s izvođačem radova dogodit će se u idućih deset do 15 dana. Radove će izvoditi Projektgradnja plus i Osijek-Koteks.

Prva gimnazija u Županijskoj ulici u Osijeku | wiki

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave potvrdila je kako Upravni odjel za provođenje javne nabave Županije nije pogriješio prilikom postupka odabira izvođača. To je bio posljednji zakonski uvjet prije potpisivanja ugovora s izvođačem najavio je Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.

– Vrlo brzo započet ćemo s još jednim projektom, izgradnjom I. Gimnazije u Osijeku za što napokon imamo u potpunosti potvrđene odluke našeg Upravnog odjela za javnu nabavu. Za nekoliko dana slijedi potpisivanje ugovora s izvođačem radova i počinjemo s izgradnjom, izjavio je Anušić na 15. Sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije održanoj u četvrtak te dodao da će dio novca koji je Županija predvidjela za projekt besplatnih školskih obroka biti preusmjeren za izgradnju škole. Naime, kako je od iduće godine Vlada RH na sebe preuzela projekt besplatnih školskih obroka, oslobađaju se sredstva koja je Županija u svome proračunu planirala za tu svrhu. Riječ je o ukupnom iznosu od 13,8 milijuna kuna te će dio toga biti preusmjeren i u gradnju nove zgrade gimnazije.

Izdvojeni članak

Položen kamen temeljac za zagrebačku gimnaziju: Učenici će u nove klupe na jesen 2022. godine

Anušić je naglasio da je izvjesno kako će Županija sagraditi Prvu gimnaziju iz vlastitih sredstava, ali se nada da će financiranje biti i dijelom kroz natječaj za koji očekuju da će raspisati Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Za izvođače radova izabrane su dvije slavonske tvrtke, Projektgradnja plus d.o.o. i Osijek-Koteks d.d., koje već imaju povijest dobre suradnje na infrastrukturnim projektima u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji.

Prva gimnazija nalazi se trenutno u Županijskoj ulici u Osijeku i jedina je osječka gimnazija koja je smještena izvan Tvrđe, povijesne gradske jezgre. To je i jedina osječka gimnazija koja ima posebne razredne odjele za nadarene sportaše.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap