Pretraga

Položen kamen temeljac za zagrebačku gimnaziju: Učenici će u nove klupe na jesen 2022. godine

A- A+

U zagrebačkoj Gornjoj Dubravi položen je kamen temeljac buduće XII. gimnazije čime su službeno otvoreni radovi na tom objektu. Očekuje se da će učenici u novu zgradu gimnazije ući s početkom školske godine 2022./2023.

XII. gimnazija, u krugu: Jelena Pavičić Vukičević | foto: Grad Zagreb

Nakon otvaranja radova izgradnje zagrebačke gimnazije najavljeno je otvaranje radova na OŠ Bukovac.

Polaganjem kamena temeljca službeno su otvoreni radovi izgradnje zagrebačke XII. gimnazije u Gornjoj Dubravi. Kamen je položila zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnice, ali i kandidatkinja na predstojećim lokalnim izborima, dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević.

Očekivani završetak radova je na jesen iduće godine kada bi učenici trebali sjesti u svoje nove školske klupe.

XII. gimnazija | foto: Grad Zagreb

Novi školski objekt za 480 učenika

Zagrebačka XII. gimnazija, koja djeluje još od 1992. godine, a trenutno dijeli prostore s još tri srednje škole – Agronomskom, Veterinarskom i Prehrambeno-tehnološkom.

XII. gimnazija | foto: Grad Zagreb

Projekt vrijednosti  105 milijuna kuna + PDV obuhvaća izgradnju objekta na površini 8 283,2 kvadratnih metara, a koji će moći primiti 480 učenika u 23 učionice s kabinetima. Učenici će na raspolaganju imati i trodijelnu sportsku dvoranu.

– Ovo je samo prva faza odgojno-sportskoga budućeg kompleksa u Dubravi s pripadajućom ledenom dvoranom, koji će, nadam se, biti na korist i užitak svim našim sugrađanima. I ne samo u ovome dijelu Zagreba, već u gradu u cjelini, navodi Pavičić Vukičević.

XII. gimnazija | foto: Grad Zagreb

Copy link
Powered by Social Snap