Pretraga

[FOTO] Pogledajte kako će izgledati novi sportsko edukativni centar vrijedan 100 milijuna kuna u okolici Zagreba

A- A+

Jučer je u Dugom Selu održana konferencija za medije na kojoj je, uz projekte završene u protekloj godini vrijedne preko 40 milijuna kuna, najavljena izgradnja sportsko edukativnog centra vrijednog 100 milijuna kuna.

Idejno rješenje sportsko edukativnog centra u Dugom Selu

Na održanoj konfreneciji za medije, gradonačelnik Nenad Panian je zajedno sa svojom zamjenicom Jasminkom Kokot Bambić, najavio i kapitalni projekt izgradnje sportsko-edukativnog centra Dugo Selo vrijednog oko 100 milijuna kuna.

Konferencija za medije u Dugom Selu , gradonačelnik Nenad Panian i njegovi suradnici

– Ovo je projekt na kojem smo jako dugo radili u suradnji s ustanovama i udrugama na području Grada. Gradu Dugom Selu kronično fali javnih prostora. Puno tih prostora iznajmljujemo. Trenutno nam nedostaju tribine, atletska staza, kuglana, trenažni prostor, dvorane, wellness i fitness prostori, smještajni kapaciteti, osnovna škola i vrtić, knjižnica. Realizacijom ovog projekta zadovoljile bi se sve potrebe za svim sportskim i kulturnim prostorima, rekao je Panian.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako će izgledati novi sportski centar u Šibeniku!

Bit će izgrađeni tereni i prostori za veći broj sportova

Planira se da centar sadrži dvije dvorane, teniski teren, tri malonogometna terena, kuglanu, nogometne terene i sl. Oko glavnog nogometnog igrališta bi se gradile tribine kapaciteta 6000 mjesta. Predviđena je gradnja prostora dimenzija 218 puta 28 metara na tri etaže, s podzemnom garažom, a na vrhu bi bio hostel u kojem bi bili smješteni svi sportaši koji dolaze u Dugo Selo na natjecanje.

Idejno rješenje sportsko edukativnog centra u Dugom Selu

 

Idejno rješenje sportsko edukativnog centra u Dugom Selu

– Budući da je to sportsko-edukativni centar, nadamo se pomoći županije i ministarstva obrazovanja, ministarstva sporta i turizma, HNS-a u financiranju, odnosno svih onih koji bi mogli ovakav projekt podržati. Jer to je jedinstven projekt u Republici Hrvatskoj, možda čak i u Europi“, kazao je Panian, dodavši da je cilj Grada da ovaj kompleks bude na usluzi mladim obiteljima da njihova djeca na jednom mjestu imaju sve potrebne sadržaje.

Idejno rješenje sportsko edukativnog centra u Dugom Selu

 

Idejno rješenje sportsko edukativnog centra u Dugom Selu

Inače, u prošloj godini je Grad Dugo Selo završio 12 velikih infrastrukturnih projekata čija je ukupna vrijednost preko 40 milijuna kuna.

Završeni projekti su uključivali investicije u Kulturni centar za posjetitelje, izgradnju 5 nogostupa, Pump track, projekt Domjanićeva, garažu DVD-a Ostrna, sportsku dvoranu dječjeg vrtića Dugo Selo, 3. fazu ceste kroz poduzetničku zonu Puhovec, projektiranje poduzetničkog inkubatora, ceste kroz poduzetničku zonu Črnovčak, rotora kod Lidla i nogostupa kroz Zagrebačku, te investicije u dječja igrališta.

Izdvojeni članak

Ponovno se produljio rok izgradnje pruge Dugo Selo-Križevci: Hoće li Europa tražiti povrat sredstava?

Gradonačelnik zadovoljan ostvarenim projektima

– U proteklih godinu dana smo uspjeli završiti pedeset posto više od onoga što smo obećali svojim građanima prošle godine. U međuvremenu smo pripremili desetak novih projekata tako da stajanja nema, osvrnuo se na prvu godinu svog mandata gradonačelnik Nenad Panian.

I pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo i financije Dean Dragičević, je izrazio zadovoljstvo svim realiziranim projektima u posljednjih godinu dana te napomenuo i da je prije samo pet godina ukupni gradski
proračun bio konsolidiran na ispod 60 milijuna kuna.

– Većinu investicija Grad je financirao iz vlastitog proračuna, ali je oko 40% sredstava povučeno kroz razne EU fondove na koje su se aplicirali. „Uz sve infrastrukturne projekte koji su realizirani ili su u procesu realizacije, mi smo u sljedećem razdoblju stavili fokus na gospodarstvo i kako privući poduzetnike u Dugo Selo. Cilj nam je kroz sljedeće dvije do tri godine otvoriti nova radna mjesta kako naši građani radili u svom gradu, rekao je Dragičević.

[FOTO] Pogledajte kako će izgledati novi sportsko edukativni centar vrijedan 100 milijuna kuna u okolici Zagreba
Share via
Copy link
Powered by Social Snap