Pretraga

[FOTO] Pogledajte kako će izgledati novi sportski centar u Šibeniku!

A- A+

Šibenik će dobiti novi, moderan sportski centar koji će se izgraditi na prostoru bivše vojarne. Tako će stanovnici ovog grada imati prostor gdje će se moći baviti rekreativnim vježbanjem i vrhunskim sportom. Objekti koji će se izgraditi i rekonstruirati bit će namijenjeni različitim sportskim sadržajima.

Idejni projekt sportske zone na Jamnjaku | foto: Grad Šibenik

– Ovim projektom Šibenik će dobiti opremljeni prostor za sport i rekreaciju  koji će služiti aktivnim sportašima, rekreativcima, djeci i mladima, osobama starije životne dobi i svim ostalim interesnim skupinama. Sveukupna površina zone Jamnjak je 190.378 metara kvadratnih, a unutar obuhvata se nalaze građevine čija je ukupna površina 2.393 metra kvadratna. Dio građevina je u očuvanom stanju i pogodna za rekonstrukciju, dok će se preostale rušiti te će se na njihovom mjestu graditi zamjenske građevine, rekla je autorica projekta Iva Čogelja Juras iz tvrtke Prius Consulting, piše na službenim stranicama Grada Šibenika.

Idejni projekt sportske zone na Jamnjaku | foto: Grad Šibenik

Prema idejnom rješenju, u centru na Jamnjaku predviđena je gradnja i rekonstrukcija objekata za razne sportove poput multifunkcionalne i gimnastičke dvorane, trim staze, dvorane za boks i kick boks, atletske staze, dvorane za stolni tenis, kuglane, dvorane za squash te zone sportskih terena. Uz te sadržaje izgradit će se i dječje igralište te poligon, ugostiteljski objekti, garderoba, relax i sauna, zgrada uprave, recepcija i info punkt.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić je rekao kako će Jamnjak riješiti problem malih sportova koji će na jednom mjestu dobiti vrhunske uvjete za rad.

Idejni projekt sportske zone na Jamnjaku | foto: Grad Šibenik

– Projekt Jamnjak sportska je budućnost Šibenika gdje će se zasigurno stvarati  novi vrhunski sportaši, ali i mjesto na kojem će svi naši sugrađani moći kvalitetno i zdravo provoditi svoje slobodno vrijeme. Nekadašnju vojarnu pretvorit ćemo u sportski centar, a vjerujemo da će biti najbolji i najsuvremeniji u Dalmaciji,  možda i u cijeloj Hrvatskoj, izjavio je Burić.

Čogelja Juras je napomenula i kako Sportsko-rekreacijska zona Jamnjak predstavlja jedinstveni kompleks objedinjenih inferiornih sadržaja visokih ekonomskih koristi po lokalno stanovništvo. Osim toga, istaknula je i kako kvaliteta življenja ne ovisi samo o novčanim ekvivalentima, već primarno o dostupnosti i kvaliteti primarne infrastrukture.

Idejni projekt sportske zone na Jamnjaku | foto: Grad Šibenik

Idejni projekt osmišljen je po modelu da se u budućnosti može financirati u različitim fazama te iz različitih izvora, a primarno se planira aplicirati na sredstva EU fondova.

Copy link
Powered by Social Snap